Flerbrukshall på Grünerløkka: - Vi er i rute

Etter utfordringer med grunnforholdet i området ble det lagt en ny fremdriftsplan. Administrerende direktør Eli Grimsby til Bygg.no

Publisert

Dælenenga flerbrukshall skal, ifølge Oslo kommune sine hjemmesider, være en fullskala idrettshall som skal erstatte dagens klubbhus og utvendig tribuneanlegg i området. Videre skriver Oslo kommune at hallen skal ha styrketreningsrom, kontorer, møterom og brukes som klubbhus. 

Økt aktivitetstilbud 

Den nye hallen skal gi lokalområdet og idretten et økt aktivitetstilbud. Grüner fotball skriver på sine hjemmesider at anlegget skal lages for bruk av ulike aktiviteter og idretter.

I første etasjen, på nivå med fotballbanen, ligger idrettshallen. Denne kan deles inn i tre like deler og stekker seg over to etasjer. Her er også tribunen.

I tredje etasje blir det kampsportareal. Dette er tenkt til bryting, boksing og kickboksing. Kontorer, møterom og materialrom er fordelt på hele bygget. Foto: hentet fra Fotball.gruner.no/ plantegning til flerbrukshall.

I kjelleren av denne fullskala idrettshallen ligger garderobene og styrketreningsrommet.

 Toppmoderne – «snart» klart

Bygget skal stå klart til bruk i 2025. De har gått langt for å gjør byggeprosessen så klimavennlig som mulig. Ifølge Oslo kommune er hele byggeplassen fossilfri. Dette har de klart med å bruke utslippsfrie anleggsmaskiner.

 Betong fra det gamle klubbhuset skal også gjenbrukes som underlag for anleggsveier og fyllmasse rundt det nye bygget. Det skal også installeres solceller på taket til det toppmoderne idrettsanlegget. Noe som står i stil til bydelen.

Powered by Labrador CMS