Voldsløkka:– Det er lettere å holde seg fysisk aktiv

I en hektisk hverdag er det viktig å få noe form for avbrekk. Helt siden februar 2020 har koronapandemien herjet i Norge. Treningssentrene har åpnet og stengt, der av har mulighetene for fysisk aktivitet minsket.

Publisert Sist oppdatert

Tilbudet Voldsløkka idrettspark

Sentralt på Bjølsen ligger Voldsløkka idrettspark. Her er mulighetene mange både om sommeren og om vinteren. Her blir idretter som fotball, volleyball og tennis praktisert. Sagene IF styrer hele anlegget og drifter det året rundt. Volleyball er den eneste idretten som ikke er tilgjengelig denne tiden på året, men når vinteren kommer åpnes det opp for andre aktivitetsmuligheter.

Nå har skiløypen endelig åpnet opp – et tilbud som alt ifra idrettsutøvere til småbarnsfamilier tar nytte av. Ikke lange gåveien fra skiløypen ligger også en skøytebane, som om sommeren gjøres om til en kunstgressbane.

Åpnet øynene for utetrening

Nederst på Voldsløkka ligger også en tuftepark, et tilbud småbarnsfaren, Thomas Larsson benytter seg av jevnlig

— Tilbudene på Voldsløkka har virkelig åpnet øynene mine for utetrening. Jeg har til og med avslutta medlemskapet mitt på Sats. På to år har jeg kun trent ute.

Larsson bor på Tåsen og forteller at Voldsløkka har vært det faste stedet han har dratt siden pandemien traff landet

- Med tuftepark og løperute har jeg alt jeg trenger. Jeg har også tre små barn, så det å ha tilgang til så mange aktiviteter har vært overlegent.

Om vinteren bruker de skiløypa og skøytebanen hyppig, og om sommeren kan barna til Larsson løpe fritt på de forskjellige banene. Han legger til at de til og med har prøvd seg på volleyballbanen et par ganger.

- Tilbudene gjør det mye lettere å holde seg i fysisk aktivitet for både store og små

Tilbudene på Voldsløkka består ikke bare av forskjellige idretter. Rundt Voldsløkka er det også lagt opp baner til en rolige løpetur, trilleturer eller gåturer.

Larsson opplever at mange i Oslo området benytter seg av disse hele året rundt.

Voldsløkkas historie

Det var Oslos varaordfører fra 1945 til 1948, Rolf Hofmo, som sørget for utbyggelsen av Voldsløkka idrettspark. Hofmo mente at idrettens formål var folkehelseidealet, og at Voldsløkka skulle være en hjelpende hånd for å skape det «sunne mennesket». Med denne politikken ble Oslo by sitt idrettsareal tidoblet i løpet av 1950-årene.

Voldsløkka er den dag i dag en viktig del for Osloidretten. Hofmo sitt for mål for utbyggelsen av området, gjorde det lettere for enhver person å opprettholde en sunn livsstil uansett sesong eller pandemi.

Powered by Labrador CMS