Avbildet: Martin Sjølstad
Avbildet: Martin Sjølstad

Snart er Martin Sjølstad tilbake der han hører hjemme, på fotballbanen

Martin André Sjølstad bor på Frogner og har tidligere blitt omtalt som en av første divisjons største talenter i VG.

Publisert

– Det hugget til i bakre lår og «poppet», etterfulgt av en skinnsyk smerte

13. Desember spilte Strømmen og Sjølstad hjemme mot Tromsø, da sjølstad var i løpeduellen. Det var en skade i biceps femoris. Siden den gang har venstrebacktalentet vært ute med trening, og jobbet for å komme seg tilbake til fotballbanen. Nå er han snart tilbake, som er godt nytt for treneren Ole Martin Nesselquist.

– Det at Martin snart er tilbake fra skade gjør oss veldig glade. Han er en flott gutt med masse talent, som vi gleder oss til å jobbe videre med, forteller Nesselquist

Strømmen

6. juni 2020 signerte Sjølstad for førstedivisjonsklubben Strømmen IF. Dette endte hans lange opphold i Follo, hvor han har flere junior og a-lagskamper.

– Jeg liker meg veldig godt i Strømmen. Det er en fin gruppe med spillere som passer veldig godt sammen, og er sultne på suksess, sier Sjølstad.

15. mai spilles sesongen i gang for Strømmen IF mot Grorud, men altså uten nummer 22. Etter kun to trenings- og to ligakamper er det landslagpause. Det betyr at det ikke vil spilles noen kamper i perioden 29. mai til 8. juni. Dette skal Martin utnytte til det fulle.

– Målet er å være tilbake til kampen mot Hamarkammeratene 12. juni, det gleder jeg meg veldig til, smiler han.

Rehabilitering

Perioden har vært lang og hard for Sjølstad. Om han er tilbake i spill den 12. juni har han vært ute med skaden i et halvt år. Det har vært mye skadeforebyggende trening, som han selv synes er kjedelig.

– Det har vært mye opp og ned. Følte det gikk veldig greit i starten, men den siste lille kneiken før man er klar for å spille har ikke vært lett, sier han og rister på hodet.

Selv om det har vært mye frem og tilbake har han til slutt hatt god progresjon. Til og med etter et lite tilbakeslag forrige helg ser han like vell fram til å være klar om ikke lenge

Målet

Martin bor på Frogner med sin far for øyeblikket som passer godt for han. Leiligheten er sentralt plassert, og i tillegg er det mange venner som har flyttet Majorstua. Dette er fortsatt bare starten for Sjølstad. Han har først og frmst et mål om å komme tilbake i god stand fra skaden, og igjen vise sine kvaliteter for fotballverden. Deretter vil han gjerne komme seg opp til tippeligaen.

– Målet er å spille i utlandet og kunne leve av fotballen, så får vi se hvor karrieren tar meg, smiler han.

Powered by Labrador CMS