HØYT TEMPO: Lyn-gutta jobber hardt i kulden på Kringsjå.

– Blir godt å spille kamper igjen 

Lyn har trent godt, og nå kommer endelig treningskampene på løpende bånd. Både trenere og spillere ser fram til å konkurrere igjen.

Publisert

Vi er inne i februar og fotballen ruller igjen på baner rundt omkring i hele Oslo, og i resten av landet. På vestsiden av byen finner vi Lyn, som er klare for å returnere til Norges nest øverste nivå.

Hovedtrener Halvorsen (Til venstre) og assistent Glenn Hartmann går gjennom økta.

Kampklare

Lyn 1896

  • Stiftet på St. Hanshaugen 3. mars 1896
  • Holder til på Kringsjå, men spiller hjemmekamper på Bislett Stadion
  • Klubben ble slått konkurs i 2010, og måtte starte på nytt nede i 6. Divisjon
  • Har rykket opp to år på rad, og spiller i år i Obosligaen

 

Hovedtrener Jan Halvor Halvorsen (60) er svært fornøyd med den første måneden med trening. Han sier at de aller fleste ser pigge ut, og at det nesten ikke vises at de har hatt ferie. 

Nå gleder han og resten av laget seg til at treningskampene kommer på løpende bånd framover.

– Banen på Kringsjå er ikke klar til kamp på lørdag, så denne blir avlyst. Vi har heldigvis seks gode kamper etter det, sier Halvorsen.

På spørsmål om hva han ønsker å få ut av disse kampene, svarer han at det er en gruppe som har jobbet sammen i to år nå, og at de skal bygge videre på alt det gode de har gjort i de foregående sesongene.

– Vi ønsker selvfølgelig å vinne treningskamper også, men hovedsakelig ønsker vi å bruke kampene til å øve på de tingene vi jobber med på trening, utdyper Halvorsen.

Flere nye

Hovedtreneren er godt fornøyd med de nye ansiktene som har kommet inn i laget den siste måneden.

– Det er fine typer som har kommet inn, som også er med på å heve nivået på trening, sier han. 

En av disse er Tobias Myhre (22).

Den 31. januar signerte Myhre under på en to-årskontrakt med Lyn.

– Jeg føler at den første uken har gått veldig fint. Det er en veldig fin gjeng, og jeg har blitt tatt veldig godt imot, sier han. 

Myhre kom til Lyn etter tre sesonger i Strømmen IF, hvor han spilte 59 kamper og scoret 10 mål. I sin siste sesong var han kaptein for et ungt Strømmen-lag som pushet for opprykk fra 2. divisjon.

– Jeg føler at jeg kom fra et veldig bra samhold i Strømmen, og det er det samme her. Det fortalte jo også trenerne meg når jeg hadde møte med dem, sier han. 

Tobias Myhre (Til høyre) har glidd godt inn med nye lagkamerater.

Klar for preseason

Myhre gjør seg klar for å bygge relasjoner både av og på banen med sine nye lagkamerater før sesongen starter.

– Det blir godt å spille kamper igjen. Hovedmålet er jo å spille seg inn på laget. Så det er bare å jobbe hardt på treningene og på treningskampene for å spille best mulig, og få så mye spilletid som mulig, sier han. 

Familieduell

20. april møter Lyn på storebror Vålerenga, en kamp Myhre ser spesielt fram til. Vålerenga rykket ned fra eliteserien etter en skuffende fjorårssesong, og for første gang på 15 år er begge lagene i samme divisjon. Det blir en het familieduell mellom Myhre og far Petter, som er assistenttrener i Vålerenga.

– Han skal absolutt få høre det om vi vinner, men alle matcher blir morsomme, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS