NY SEIER: Lyn vant igjen, og reiser nå sørover for å spisse formen

Tredje strake seier

Nå gjenstår bare en måned med treningsleir og treningskamper, før Lyn endelig skal ta fatt på Obosligaen.

Publisert

Snøen smelter, og varmen begynner å komme fram. Et annet sikkert vårtegn er at fotballen snart sparkes i gang igjen.

Lyn intensiverer nå treningsarbeidet sitt, og på lørdag reiste de nyopprykkede fra Oslos vestkant til Spanias sørkyst, for å spisse formen inn mot seriestart. 

Her skal de blant annet møte eliteseriemotstand, i form av Kristiansund.

Før dette, har laget med sterk tilhørighet til St. Hanshaugen lagt bak seg to måneder med hard trening og treningskamper hjemme i Norge.

Tre på rad

Forrige onsdag møttes Lyn og Kjelsås på Kringsjå, til siste test før avreise. I fjor var disse lagene rivaler i Postnord-ligaen, men nå har Lyn tatt steget opp. 

TØFFE TAK: Duell mellom Daniel Schneider og en Kjelsås-spiller

Til tross for dette viste ikke resultattavlen noen tydelig divisjonsforskjell mellom lagene. 

Lyn gikk seirende ut av oppgjøret, med sifrene 3-2, etter scoringer av Henrik Loholt Kristiansen, Andreas Hellum og Adrian Berntsen. 

Dermed går Lyn ut av februar med tre av tre kamper innkassert i seier.

Tidligere har Haugenbladet dekket seieren over Notodden. Dette var ingen imponerende forestilling, men da viste laget at de kan vinne med noenlunde god kontroll selv på en dårlig dag.

Godt rustet

Henrik Gjertsen, Lyn-supporter av rang, er storfornøyd med oppstarten til laget i hans hjerte. Til Haugenbladet forteller han om et lag som virkelig kan overraske i Obosligaen denne sesongen.

– Dette Lyn-laget er jo veldig spesielt. Det er en glød og vinnervilje i laget som gir oss troen på at alt er mulig.

Som mange andre supportere, er han svært fornøyd med jobben Jan Halvor Halvorsen har gjort på tiden han har vært i klubben, og legger ikke skjul på at dette laget er klare for å gå løs på en ny og tøffere divisjon.

– Jeg har stor tillit til Jan Halvor, og vet han vil sørge for at hele laget er best mulig forberedt og rustet for et spennende år i Obosligaen. Det er en utrolig bragd hva Lyn har fått til de to siste sesongene. To opprykk på to sesonger er fantastisk, sier Gjertsen.

Derbyspøkelset

Den 20. April står Lyn sine fremste rivaler på motsatt banehalvdel. Gjertsen har selv bursdag på denne dagen, og legger ikke skjul på hva som er viktigst.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å se oppvåkningen av derbyspøkelset på Ullevaal stadion når Lyn møter Vålerenga. Kampen er på bursdagen min, og det eneste som betyr noe for meg er at Lyn vinner eller at Vålerenga ikke vinner.

Hvordan blir supporterduellen på Ullevål denne dagen?

– Uansett hva, så vil Bastionen vinne kampen som foregår på tribunen. Slik vi alltid har gjort, forteller Gjertsen selvsikkert.

 Seriestart for Lyn og resten av lagene i Obosligaen er 1. april.

Powered by Labrador CMS