PÅ TRENING: Et glatt og kaldt Kringsjå Kunstgress satte overhodet ikke stopper for treningsvillige Lyn-spillere

Oppkjøringen til Obosligaen er i gang

Lyn trosset kulden, og gikk ut til årets første økt på torsdag. – Godt å komme i gang, sier hovedtrener Halvorsen

Publisert Sist oppdatert

Lyn skulle egentlig starte opp på onsdag, men været spilte ikke på lag. Derfor ble en ivrig gjeng med kommende Obosliga-spillere holdt på pinebenken i en dag til. Ettersom fjorårsesongen ble forlenget på grunn av to kvalikkamper, hadde spillerne allerede fått en ekstra uke med fri. 

Hovedtrener Jan Halvor Halvorsen har brukt ferien på å planlegge oppkjøringen, og gleder seg til en ny fotballsesong.

– Det var veldig deilig å komme i gang igjen, og det ser ut som de fleste har holdt seg i god form. Jeg synes det så veldig bra ut, forklarer Halvorsen rett etter økta.

Ungt lag

Etter to opprykk på rad legger ikke Halvorsen skjul på at Obosligaen kommer til å bli tøff.

Likevel er han positiv til troppen sin allerede i Januar.

Halvorsen forbereder øvelser, mens spillerne jobber med den fysiske formen

– Vi har fått inn tre nye vi er veldig fornøyde med, og noen har gått videre. Det er et relativt ungt lag vi har, men jeg er ikke noe redd for nivået, og jeg synes at vi ser konkurransedyktige ut, sier Halvorsen når han får spørsmål om den nåværende troppen.

Forrige uke annonserte Lyn på sine nettsider at rutinerte Ibba Laajab signerte en ny ettårs-avtale. 

Halvorsen mener det er godt for laget med litt ekstra rutine på banen og i garderoben, og det er derfor svært gledelig at Ibba er motivert for å bidra.

– Det var viktig for oss å få med han videre. Som type er han veldig flink til å hjelpe de yngre spillerne, og med hans rutine på høyere nivå er vi veldig fornøyde med at han ville være med et år til, sier han.

Hovedtreneren avslører også at de er på utkikk etter et par forsterkninger til, men dette ønsker de å bruke litt tid på, slik at de finner en god match.

Et tredje opprykk

Leder i Bastionen, Christian Falkenberg, er enormt stolt av hvordan klubben og supporterne har klart å reise seg de siste årene. Nå er han og resten av supportergruppen veldig klar for at klubben i deres hjerte skal ta fatt på en ny utfordring.

– Vi må være ydmyke, for vi vet at to opprykk på to år ikke kommer gratis, men når vi først er der vi er så tar vi gjerne et tredje opprykk, sier Falkenberg til Oslonytt.

Falkenberg forteller Oslonytt at det er naturlig å trekke frem byderbyet mot Vålerenga som et høydepunkt.

– For Lyn-fans som har vært med en stund så husker man disse kampene som noe helt spesielt. Det berømte derby-spøkelset må nok ut av skapet igjen

Lyn møtte Vålerenga på Bislett stadion i cupen i fjor. Vålerenga gikk seirende ut av oppgjøret, men da var det en vesentlig divisjonsforskjell mellom lagene. 

Enga var i Eliteserien, mens Lyn var i Postnord-ligaen (2. divisjon). Nå møtes lagene allerede i Obosligaens fjerde serierunde. Kampen spilles på Ullevål, og det forventes folkefest på nasjonalarenaen. 

 

Powered by Labrador CMS