Foto:
Foto:

Fullt hus hos ny kaffebar hver kveld

Coffee & Cigarettes åpnet dørene sist desember, og har raskt blitt en av de hippeste barene på St Hanshaugen.

Publisert Sist oppdatert

Det er snart tre måneder siden Coffee & Cigarettes åpnet på Fredensborg i Oslo. Hver kveld er stedet fullt av folk som kommer innom for å ta seg en drink med en venn eller to. De har tatt inspirasjon fra italienske kaffebarer, og ideen er at folk skal kunne drikke kaffe om dagen og cocktails om kvelden på samme sted.

Foto:
Foto:

Johanna Bøyum er en av de ansatte, og forteller at hun er positivt overrasket over hvor populært stedet har blitt på kort tid. De har markedsført seg gjennom sosiale medier som Tiktok og Instagram, men forventet ikke at lokalet skulle være fylt opp fra første dag.

- Vanligvis tar det lengre tid for nyåpnede barer å opparbeide seg et navn, forteller Bøyum til OsloNytt.

I Fredensborg er det flere gode barer og restauranter, men ønsket om et avslappet sted med rimelige priser har allikevel vært høyt blant nabolaget. Det har vært mangel på kafeer i området, og åpningen av Coffee & Cigarettes dekket dette behovet. De har derfor fått flere stamkunder, der mange av dem bor like i nærheten.

- Mandag er den eneste rolige dagen vi har, sier Bøyum.

Et nytt samlingssted

Selina Lea har bodd på St Hanshaugen i et halvt år. Hun er student, og har hatt lyst til å finne en kafé hun kan sitte og jobbe på, som ikke ligger for langt hjemmefra. Da Tiktok kontoen «Mer av Oslo» la ut av en video av Coffee & Cigarettes, ble stedet raskt notert. Forrige helg besøkte hun kaffebaren for første gang.

- Det er et utrolig koselig sted å sitte. Det er kul interiør, behagelig musikk, god kaffe og rimelige priser. Det er en hyggelig atmosfære som gjør at det er perfekt for gode samtaler eller jobbe med studier, sier Lea.

Som ny-tilflyttet blir hun veldig inspirert av «Mer av Oslo» kontoen, og prøver å dra til alle stedene som kommer opp der. Kontoen har vært med på å sette kaffebaren på kartet, og folk kommer daglig innom for å få en smak på den italienske levemåten.

- Det er første gang jeg er her, men definitivt ikke siste. Jeg ser for meg at det kan bli et lignende samlingssted som de har i «Friends» serien, sier Lea.

Coffee & Cigarettes ligger sentralt i byen med gåavstand til Youngstorget, og innbyder til å ta både en kaffe og en cocktail. De har åpent fra morgen til kveld, men legger bort kaffemaskinen klokken 15 for å gjøre klar til klassiske Dry Martinis og egne nye drinker.

Powered by Labrador CMS