Øvelse gjør mester:
Øvelse gjør mester:

Hedvig (20) kombinerer toppidrett og studier

Hedvig Nøtsund Carlsen synes det er en stor trygghet med en utdanning ved siden av håndballen.

Publisert Sist oppdatert

— Hverdagen min går i et, men det er sånn jeg liker det, sier Hedvig Nøtsund Carlsen.

Carlsen har spilt håndball i 15 år, og lar fortsatt ikke studiene stoppe hun fra å spille håndball den dag i dag. I tillegg til å komme inn på fysioterapi i Oslo fikk hun kontrakt med Fjellhamar.

— Selv om jeg studerer fysioterapi ville jeg fortsatt være på et håndballag, som var seriøse, sier Carlsen.

Carlsen har håndballtreninger fem til syv ganger i uken. Det er mange som lurer på hvordan hun klarer det ved siden av studiene.

— Jeg hadde en periode i høst da jeg var på utlån i andre divisjon for Kjelsås. Da hadde jeg bare tre håndballtreninger i uken. Det gjorde at jeg fikk god tid til å lese og trene som jeg ville. Nå er jeg tilbake på Fjellhamar igjen. Jeg er veldig spent på hvordan jeg skal klare å kombinere studier og håndball med mange nye fag, og dobbelt så mye trening.

—De dagene vi har trening seint er ofte de beste. Da får jeg gjort skole i god tid før trening, legger Carlsen til.

Hun forteller at det var tungt å begynne på et studium etter et år uten skole, men at studiet blir mer og mer interessant desto mer hun leser og lærer.

— Jeg føler jeg har valgt riktig studieretning.

En gledens dag

Koronatiltakene sine retningslinjer har endret seg. Første divisjon går under toppidrett. Det betyr at håndballaget til Carlsen kan begynne med treninger igjen.

— I dag er det en gledens dag, fordi vi skal begynne med treninger igjen. Vi har ikke hatt håndballtreninger siden før jul på grunn av korona.

Carlsen sier at hun aldri er med på noe uten å gjøre sitt beste, hun har alltid lyst til å bli bedre. Det gjelder både håndballen og studiene.

— Det er en stor trygghet å ha en utdanning, som gjør at jeg ikke satser alt på idretten, men også en framtid som fysioterapeut.

Powered by Labrador CMS