Studentboliger

Diagonale studentboliger - Populært for studenter å bo sentralt i gamle Oslo

Populært for studenter å bo sentralt i gamle Oslo

Studenter velger å vente lenge for å få plass i studentboligene Diagonale.

Publisert Sist oppdatert

Diagonale studentboliger holder til på Bjørvika, som ligger i sentrum av Gamle Oslo. Boligene er drevet privat, og eies av Thon eiendom. Studentboligene har naboer som Operaen, Deichman og Munch museet.

Studentene som bor her, har også tilgang på mange restauranter og et rikt kulturliv. Studentblokken består av kontorer og boliger. Det er 308 studenthybler med størrelser fra 20 til 40 kvadratmeter for både singel og par.

Studenter er villige til å vente lenge på plass

Karoline Laabak (20) har bodd i studentblokken siden sommeren 2022, hun måtte vente en god stund før hun fikk plass.

— Jeg søkte i februar, og fikk tilbud sent i mai 2022. Jeg ønsket å flytte til Diagonale da det ligger utrolig sentralt og har kort vei til alt, sier hun.

Det Karoline liker best er at blokka ligger så nærme utesteder, skolen hun går på, og at den ligger rett ved shoppinggatene. Hun forteller at hovedgrunnen til at hun søkte om å flytte hit, var at blokken ligger rett ved Oslo sentrum.

Emilie Marki (20) er student og skal flytte inn i blokka 2. februar. Det er første gang hun flytter for seg selv til en studentbolig. Hun har også måttet vente en god stund før hun fikk plass i en av boligene.

— Jeg sendte en mail til diagonale studentboliger i oktober i fjor, og fikk satt meg på venteliste. Jeg hørte aldri noe mer før i desember, etter at jeg sendte inn en ny søknad, forteller hun.

Emilie forteller at søknadsprosessen er privat, og foregår over mail. Om alle studentboligene er opptatt må man ta kontakt privat for å kunne bli satt på en venteliste.

Videre forteller hun også at hovedgrunnen til at hun ønsket å bo i diagonale studentboliger er den fine beliggenhet og alt det positive venninner og bekjente har fortalt om boligene.

Studenter er avhengig av jobb ved siden av studiet

Leieprisene i Oslo er blant de høyeste i landet, og ifølge khrono.no er studenter i Oslo avhengige av å jobbe ved siden av studiene. Jentene bekrefter at de er avhengig av jobb for å kunne betale den høye leien.

— Prisen er overkommelig, men det er jo veldig dyrt. Jeg betaler 8500 kroner i leie, og jeg må også ha penger til mat og annet. Jeg er avhengig av å ha en jobb ved siden av for å kunne bo der, sier Emilie

Studentboligene har priser på mellom 8000kr til 14000kr, og for studenten Lene Steindal (20) er prisen verdt det.

— Jeg flyttet inn i studentboligen 4 januar og er superfornøyd med å endelig få et sted for meg selv, i et moderne bygg. Jeg bodde tidligere i et kollektiv med 4 andre på St.Hanshaugen før jeg flyttet til Diagonale. Der betalte jeg 7000kr for et 5 kvadratmeter stort rom. Så for meg er prisen virkelig verdt det, forteller hun.

Vakker utsikt

Lene har gledet seg lenge til å flytte til studentboligen. Spesielt gleder hun seg til å kunne bruke den store takterrassen som alle studentene har tilgang på, med utsikt over alle de flotte stedene rundt.

Kveldslysene - Karoline Laabak har utsikt mot Opraen fra hennes vindu
Favoritt utsikten til Lene Steindal- Utsikt mot Barcode

— I fjor var jeg på en sommerfest på takterrassen sammen med ei venninne som allerede bor i blokken og jeg forelsket meg i utsikten og beliggenheten, forteller Lene.

Powered by Labrador CMS