AKERSGATA: Her pågår det veiarbeid.

Veiarbeid skaper problemer

Studenter ved OsloMet omgår stengte veier og glatte fortau på vei til undervisningen.

Publisert

Ved Akersgata i Oslo jobbes det iherdig om dagen. Det er massevis av veiarbeidere, lastebiler og gravemaskiner til stede. Veien er noen steder blokkert for de forbipasserende. Andreas Helge Hattmann er student ved OsloMet, og reagerer på det pågående arbeidet som blir gjort.

- Jeg skjønner hvorfor de arbeider langs veien. De gjør jo bare jobben sin. Men det å sperre så mange veier som det de har gjort skjønner jeg ikke noe av, sier Hattmann.

En endring i hverdagen

Andreas Helge Hattmann er student ved OsloMet.

For å komme seg til skolen bruker Hattmann denne veien, men akkurat i dette tilfellet så må han gå andre veier.

- Det blir noen omveier her og der, men lite får man gjort med det. Jeg må bare sette av bedre tid, avslutter Hattmann.

Problemer langs veien

En annen som studerer ved OsloMet er Roel Bakke. Han tar som regel buss til skolen, men merker at det ofte tar litt lengre tid på grunn av stengte veier. 

- Jeg har bestemt meg for å droppe å ta buss, og heller begynne å gå istedet. Jeg finner noen snarveier, og bruker omtrent like lang tid som det bussen gjør, sier Bakke.

Veiarbeidet er grunnen til at Bakke har endret på rutinene. Men det å gå til skolen er ikke like lett som det han skulle trodd.

- Det er så glatt. Det er bedre nå, men i forrige uke var det helt forferdelig. Det er så vidt strødd, og de burde strø mye oftere, avslutter Bakke.

Med en blanding av mye veiarbeid og glatte veier kan februarmåneden føles ganske lang. Studenter må beregne seg på at dette kan ta tid.

Powered by Labrador CMS