FAVORITT: Gruner FK har blitt en opprykksfavoritt.

Grüner FK med stø kurs mot opprykk

6. divisjonslaget Grüner FK har fått en perfekt start på sesongen med 4 seiere på 4 kamper, og en målforskjell på 17-4. Etter 4-2 seieren over Grorud 3 er planen for sesongen klar; opprykk.

Publisert Sist oppdatert

Det var topp som møtte bunn på Dælenengen kunstgress da Grüner FK tok imot Grorud 3 til sesongens 4. kamp i 6. divisjon avdeling 3. Grorud gikk inn i kampen med null poeng på de første 3 kampene.

Heseblesende start

Grüner gikk oppskriftsmessig opp i ledelsen etter bare tre minutter, men fikk like fort en i baken da Grorud utlignet ytterligere tre minutter senere. Til pause var stillingen 3-2 til guttene fra Løkka.

I andre omgang handlet det om å sikre inn seieren for Grüner, og de fikk i tillegg kontret inn et mål etter 68 minutters spill. Oppgaven ble enda lettere når gjestenes keeper fikk sitt andre gule kort, og måtte forlate banen.

Kapteinen sto frem

Hos hjemmelaget var det spesielt en spiller som viste seg fra sin beste side, kaptein og tomålsscorer Simon Nett.

­– Det var veldig gøy å spille i dag, og det er selvfølgelig alltid ekstra stas når man får sette et par baller i nettet, sier en fornøyd Nett.

– Ja, det ligger vel litt i navnet at du skal kjenne på nettsus?

– Haha, ja det er et ordspill jeg «aldri» har hørt før. Jeg har jo scoret fem mål allerede denne sesongen, så noe må jo ligge i det.

Med de nevnte fem målene denne sesongen er han toppscorer for laget, og det er en spiller som trener Danilo Andres Gundersen Henriquez har stor tiltro til.

– Spiller med hjertet utenpå drakta

Det er spillerne selv som har valgt Nett til kaptein, og han ble av gutta på laget sett på som en ledertype med den innstillingen de ville ha som leder. Det er en beskrivelse Henriquez stiller seg hundre prosent bak.

KAPTEIN: Simon Nett scoret to mål.

– Nett er kaptein med stor K. Han går foran i duellene og kjemper for laget. Det er kanskje litt klisje å si, men han spiller med hjertet utenpå drakta.

Når man har en kaptein som går foran i krigen smitter det ofte over på de andre spillerne, noe Henriquez tror er grunnen til at laget enda ikke har tapt en kamp. Det er også denne hengivenheten til laget som gir en tro på at de kan komme seg opp i divisjonene.

Henriquez forteller om en treningskultur som han synes er veldig imponerende, hvertfall med tanke på at 6.divisjon ikke er den aller beste ligaen i verden.

– Guttene er virkelig dedikerte i treningsarbeidet sitt, møter alltid opp med et smil om munnen og gir jernet. Noe mer kan man nesten ikke ønske seg som trener.

Vil tilbake til 5.divisjon

– Målet vi satte oss før sesongen var at vi skulle være med å kjempe i toppen av tabellen. Etter den starten vi har hatt ser vi på opprykk som en reell mulighet, sier trener Henriquez.

Laget kom helt sist i forrige sesongs 5.divisjon, med kun sju poeng på 18 kamper, men det ser de ikke på som noen grunn til å ikke kunne komme seg rett opp igjen.

– Som et typisk breddelag i Oslo er det mange spillere som kommer og går hver sesong, så vi har et helt annet lag denne sesongen enn forrige. Årets utgave av Grüner FK har nok litt flere spillere med gode ferdigheter. De kan skape mere offensivt.

Med bedre individuelle ferdigheter, et bestemt mål, samt en spillergruppe med glede for fotball på breddenivå, skal man nok ikke kimse av Grüners muligheter for opprykk denne sesongen.