Dette er den første skolen som ble bygd av @projecthelpmadagaskar på øya.

Hjalp med å bygge skole på Madagaskar

Hevin (23) fra Grünerløkka produserer og selger hjemmelagde ting, men pengene går ikke til 23-åringen selv.

Publisert

Hevin Durmaz (23) bruker mye tid på å lage ting som hårstrikk og armbånd, men profitten av dette ser hun ikke stort til. Her går nemlig hundre prosent av inntektene til prosjektet hennes i Madagaskar og til Innocents Norges arbeid i Palestina.

- Ingen tvinger meg, og jeg er veldig engasjert. Det er noe jeg liker å gjøre, sier Hevin.

Armbånd hvor 100 prosent av pengene gikk til organisasjonen Innocents Norge og deres arbeid i Palestina.

Ville gjøre en forskjell

- Jeg lagde egentlig hårstrikkene med tanken om at pengene skulle gå til mitt eget prosjekt, men da situasjonen begynte å endre seg i Palestina bestemte jeg meg for at jeg kunne gjøre noe, forteller Durmaz.

Hevin solgte hårstrikk og armbånd med «free paletine» skrevet på dem, og merket stor interesse bare i løpet av et par dager.

Alle inntektene fra Palestina prosjektet går til organisasjonen Innocents Norge, som gjør viktig felt arbeid i følge Hevin.

- De dokumenterer godt hva de gjør, og de framstår veldig seriøse, sier hun.

Situasjonen i Palestina har forverret seg de siste ukene etter flere angrep fra Israel, og ifølge helsemyndighetene har mist 243 palestinske liv gått tapt siden kamphandlingene mellom Israel og Palestina startet i mai.

Hevin Durmaz (23).

Senest natt til 16. juni skrev Dagsavisen om eksplosjoner i Gaza under angrepet fra israelske fly.

Gjort tidligere arbeid

Jenta fra Stavanger, men som er bosatt på Grünerløkka i Oslo, har jobbet aktivt med veldedige saker siden hun studerte Inter kulturell forståelse i Bergen.

Under studiet reiste Hevin for å jobbe som feltarbeider på Madagaskar. Der ble hun godt kjent med turguiden hun hadde der nede.

Når hun var komt tilbake til Norge kontaktet tur guiden henne og spurte om skolen hennes hadde en ordning der de hjalp andre skoler i u-land. Da bestemte Hevin seg for å gjøre noe.

- Han trengte tusen euro for å kunne bygge en skole. Så jeg opprettet en Go Found Me kampanje og vi klarte faktisk å samle inn 10650 kroner på bare to uker, sier hun.

Hevin trekker fram i samtalen vår at hun mottar god dokumentasjon på at pengene går til akkurat det som det er ment for.

Dette arbeidet driver 23-åringen fortsatt med, og selger ting hun har laget på instagram siden @hobbyarticles. Her også går 100 prosent av inntektene til forskjellige prosjekter i Madagaskar.

Madagaskar prosjektet bygget tak på denne skolen gjennom donasjoner.

Fortsetter på Madagaskar

Hevin mener det er viktig at man tar til seg informasjon på egenhånd.

Siden Hevin og prosjektet hennes @projecthelpmadagascar var med på å bygge den første skolen, har de bidratt til at enda en skole ble bygd og til at en annen skole har fått nytt tak. I neste runde har hun lyst til samle inn penger til et sykehus på øya.

- Dette vil ta mer til og mer ressurser, men vi har samarbeid med en kommune på Madagaskar, og det er noe jeg tror vi kan få til.

Powered by Labrador CMS