Grünerløkka Brygghus - Ett av mange skjenkesteder i bydel Grünerløkka.

Grünerløkka - vulgært eller mangfoldig?

Grünerløkka er kjent for sitt mangfold av skjenkesteder. Det har skapt splittelse mellom de lokale og politikerne.

Publisert Sist oppdatert

I 2013 skrev Aftenposten at det finnes 27 nattåpne skjenkesteder fra Nybrua og opp til Birkelunden. Gule sider viser at det finnes hele 63 skjenkesteder i bydelen per dags dato.

Vulgært

Rolv André

Rolv André har bodd på Grünerløkka i 60 år. Han er oppgitt over utviklingen og mener at antall skjenkesteder har gjort bydelen mindre mangfoldig.

– Før så hadde vi forretninger for alle type nisjer. Nå har vi kun barer, restauranter og eiendomsmeglere her. Jeg mener det har gjort bydelen mindre mangfoldig og mye mer vulgær, sier Rolv André.

Variasjon er det beste

Lokalpolitiker Hanne Hjelmungen Lorvik er medlem av Grünerløkka byutviklings og næringskomiteen. Hun tar utviklingen i forsvar, men hevder at variasjon er det beste.

– De mange hyggelige restaurantene og spisestedene på Grünerløkka er grunnen til at mange bor her. Mangfold blant næringsaktørene er en styrke, og noe vi i Venstre ønsker oss. Det beste er variasjon med både butikker, kunst, kultur og matopplevelser og tjenester. Vi må også ha rom for restauranter og barer for å bevare det Grünerløkka vi er så glade i, sier Lorvik.


Hanne Lorvik
Powered by Labrador CMS