ÅPNER DØRENE: Campus Fjerdingen gjenåpnet mandag 25. mai.
ÅPNER DØRENE: Campus Fjerdingen gjenåpnet mandag 25. mai.

Grünerløkka:
Gjenåpning av Campus Fjerdingen

Etter lang ventetid for frustrerte studenter uten tilgang til skolens tilbud, åpner Campus Fjerdingen dørene igjen - men ikke for alle.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er befriende, kommenterer Marius Width.

Han studerer populærmusikk ved Fjerdingen, og har sammen med samtlige studiekamerater på POP-linja ventet på gjenopptatt tilgang til øvingsrom, studioer og ikke minst alt av musikkutstyr.

GLEDER SEG: Marius Width ser frem til å bruke studioet på Campus Fjerdingen igjen.
GLEDER SEG: Marius Width ser frem til å bruke studioet på Campus Fjerdingen igjen.

Mer stressende enn vanlig

Width kan fortelle om en travel eksamensperiode med flere bekymringer og stressfaktorer enn før:

– Det er flere på studiet mitt som verken har tilgang til øvingsrom eller instrumenter utover det vi får låne på skolen. Når skolen måtte stenge, og eksamensoppgavene krevde at vi trengte både studio og instrument, ble det vanskelig, forklarer han.

Som hos de fleste andre både forstår og respekterer HK-elevene at tiltakene som blir gjort er nødvendig. Likevel innrømmes det at konsekvensen av nedstengingen la ekstra vekt på skuldrene.

LIV TIL SKOLEN: Dagene fremover vil by på mer liv enn på lenge, når dørene åpnes for enkelte.
LIV TIL SKOLEN: Dagene fremover vil by på mer liv enn på lenge, når dørene åpnes for enkelte.

Width forteller om tilfeller hvor frustrasjon og rådløshet har hatt overvekt i henhold til gjennomførelse av eksamen. Heldigvis har Høyskolen Kristiania fantastiske lærere som har gjort alt de kan, mener han: – Mange lærere har strukket seg langt for oss i denne perioden. Selv har jeg fått mye uunnværlig god hjelp av læreren min når det kommer til blant annet studioinnspilling, roser Width.

En lettelse for studentene

Tross i tidligere stressfaktorer, letner det nå til for studentene som tålmodig har ventet. Nå åpnes nemlig dørene på Campus Fjerdingen, slik at musikkstudentene får gjenopptatt tilgang til de nødvendige rommene. Det er imidlertid viktig å påpeke at ikke alt er som vanlig:

I en tekstmelding fra Høyskolen Kristiania søndag 24. mai, gis det at det åpnes lesesals- og arbeidsplasser for studenter som er avhengig av tilgang til deres lokaler for å opprettholde sin studieprogresjon. For mange studenter betyr altså dette at online-undervisning fortsetter.

For musikk-elevenes del derimot, åpnes det for bruk av alle slags instrumenter, innspilling i studio, øvinger og andre gjennomførelser i skolens mange musikkrom. Width tror dette er en lettelse for studentene, og at flere har ventet på denne dagen.

– Dette er en befrielse og ikke minst en gledelig nyhet. Jeg tror mange er svært takknemlige for at de gradvis åpner opp skolen. Kanskje spesielt vi som er direkte avhengige av tilgang til lokalene, legger han til.

Strenge rutiner

I samme melding fra HK søndag, kommer det frem at skolen er pålagt å følge strenge rutiner for fysisk tilstedeværelse, og at alle som skal få tilgang til byggene må sette seg inn i deres smittevernregler.

– Alle studenter må holde minst én meters avstand og samtlige vil få tilsendt smittevernsretningslinjene på SMS i forkant, som de må bekrefte at de har lest og forstått før de kan møte opp på campus, sier drifts- og sikkerhetssjef Pål Wæraas.

De interne retningslinjene for skolen innebærer at Høyskolen og Fagskolen Kristiania skal bidra til sikker drift under koronavirusutbruddet, gis det i dokumentet. Videre i skrivet foreligger det punkter om smitteforebyggende tiltak, god hygiene, kontakthyppighet mellom personer, og mer.

– At det fremlegges krav om smitteverntiltak er ingen overraskelse, og jeg er sikker på at alle kommer til å følge dette. Vi vil jo ikke at skolen skal stenge på nytt, sier Width.

Fornøyd med gradvis åpning

Rektor ved Høyskolen Kristiania, Arne H. Krumsvik, sier seg også fornøyd med gradvis åpning av skolen.

– Det er viktig for oss at så mange som mulig av avgangsstudentene får fullført utdanningen sin dette semesteret, kommenterer Krumsvik.

Han viser takknemlighet for at skolen fikk mulighet til å gjennomføre en delvis åpning, og sier videre at åpning av skolen i første omgang er for dem som har behov for spesielle lokaler eller utstyr - som eksempelvis POP-linja på Campus Fjerdingen.

Powered by Labrador CMS