Grønland – et urettferdig rykte?
Grønland – et urettferdig rykte?

Grønland - et urettferdig dårlig rykte?

De siste årene har Grønland fått rykte på seg for å være preget av kriminalitet, hvor både salg og bruk av narkotika, og ikke minst vold er fremtredende temaer. Vi har snakket med to beboere, og spurt hva de mener om bydelens rykte.

Publisert Sist oppdatert

Jonas Lisandro bor på Grønland, og mener bydelen er like trygg som andre steder i Oslo.

– Det er ikke noe problem å bo her på Grønland. Media, og andre dømmende folk er de eneste som overreagerer. Grønland har hva enn du leter etter, enten om det skulle være asia-mat, billig frukt og grønt, eller superkoselige barer, forteller han.

- Jeg syntes det er dumt at vi skal få et rykte om at det skjer så mye negativt som kriminalitet og dop her, når det ikke er bedre noen andre steder i Oslo. Det er sånt som skjer i de store byene, og sånn kommer det alltid til å være, selv om man selvfølgelig skulle vært foruten kriminalitet og rus så er det realiteten.

Medienes påvirkning

Flere medier har tidligere skrevet saker om at «gjengene kontrollerer Grønland», «Drømmen var at dette skulle bli en av Oslos fineste gater. Så kom gjengene».

En innbygger som ikke syntes noe om disse utsagnene, er Markus Sjøstrøm. Han studerer i Oslo, og bor like bak Grønland torg.

- Det har aldri vært problematisk å bo her på Grønland. For det første er det gode buss muligheter så man kommer seg kjapt og enkelt rundt. Vi har også all slags mat og råvarer man kunne overhodet ønske seg, fra slakteren til Asia-mat, til slutt til Meny, svarer Sjøstrøm.

- Det er ikke mer utrygt å gå rundt her enn det er å gå rundt på St.Hanshaugen. Det er bare dømmende og uvitende folk som snakker før de i det hele tatt vet. Jeg syntes det er urettferdig at Grønland skal få det ryktet som det nå har fått.

Beboernes konklusjon

Beboerne vi pratet med konkluderer med at det faktisk ikke er mer utrygt å bo på Grønland enn det er å bo andre steder i Oslo. Konklusjonen er det at folk må oppleve strøket for seg selv, og se med egne øyne at det ikke er så «farlig» som mange mener det er.

Powered by Labrador CMS