Hjemmestrikket Pride-skjerf: De faste besøkende på Grønland Seniorsenter har pyntet seg fra topp til tå

Grønland seniorsenter - Åpen møteplass for alle uansett legning eller nasjonalitet

Pride-sminken og hjemmestrikket Pride-skjerf, var på plass da det ble duket for feiring på Grønland seniorsenteret

Publisert Sist oppdatert

Grønland seniorsenter har jobbet for å bli Regnbue sertifisert, siden i fjor høst. Nå har de endelig nådd målet sitt.

- Alle mennesker har rett på å leve som seg selv, sier Johannes.

Johannes er pyntet og klar for feiring

Johannes jobber som frivillig på Grønland seniorsenter og har vært med på gjennomføringen av sertifiserings-programmet. Han forteller i en tale under diplomutgivelsen at han lærte at det handlet om kjærlighet og friheten til å være seg selv.

- Jeg er heterofil, men det betyr ikke at vi som er det, ikke kan tro på budskapet.

Johannes forklarer at det er viktig å kjempe mot hatet og diskrimineringen mot det skeive miljøet. Han har lært mye fra kurset og har fått et stort engasjement for dette. Han har også hengt opp Pride-flagget utenfor sin leilighet i Oslo.

Alle skal føle seg velkommen

James og Petter Ruud-Johansen fra FRI Oslo og viken, kom for å dele ut diplomene til Grønland seniorsenter.

- Arbeidet dere har jobbet med her på seniorsenteret er utrolig viktig for å inkludere flest mulig og for at alle skal føle seg velkommen hit, sier Petter Ruud-Johannsen

Kake og diplom: Anne Elisabeth Ilseng sammen med Finn, ansatt som frivillig koordinator

FRI Oslo og viken er en frivillig organisasjon, som arbeider med å skape et fritt, åpent og raust samfunn som har plass til alle mennesker. De arbeider for likestilling, og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Oslo og Viken. Ruud-Johansen er stolt over seniorsenteret, og han er veldig spent på det videre arbeidet.

- Det er så viktig at man jobber aktivt med åpenhet, ser hverandre, og at man er bevisste på hvordan man snakker med og mot hverandre.

Han forteller videre at denne prosessen skal bidra til at flere får et forhold til dette, slik at vi blir bedre mennesker med hverandre. For han er det ikke bare viktig med regnbuesertifiseringen, men også at de arbeider videre med dette fremover.

Vårruller, kaffe og kake

Under regnbue-sertifiseringen, ble det servert kinetisk mat med vårruller, ris, kaffe og kake. Det var kokkene på seniorsenteret som sto for maten. Flere av de faste besøkende kunne fortelle til Oslonytt at dette var viktig for dem, og at de hadde gledet seg lenge til å feire med en ordentlig markering.

Powered by Labrador CMS