Grønland Torg

Grønland Torg: Et knutepunkt for det flerkulturelle

I forkant av den hellige måneden Ramadan, har bydelsutvalget i Gamle Oslo vedtatt å sette i gang en offisiell markering av høytiden på Grønland fra og med 2024.

Publisert

Siden mai 2023 har det vært diskutert om man skal ha en offisiell markering av Ramadan i Oslo. Da dette først ble tatt opp, var ikke Grønland hovedkandidat for denne typen markering. 

 

Inspirert av London

Byrådet i Oslo har allerede satt i gang pyntingen i Roald Amundsens gate ved Rådhuset. Lysene som har blitt satt opp er symboler av måner, og skal tennes når fasten brytes. Dette inspirert av Londons imponerende markering med 30 000 lys i Piccadilly Circus i fjor.

 

Mangfold styrker byen

I et saksframlegg fra Arbeiderpartiet ble det lagt fram et forslag om å vedta at Bydel Gamle Oslo, Bymiljøetaten og Grønlands torg skal samarbeide om en markering av Ramadan fra og med 2024 og fremover. Bakgrunnen for dette er at Grønland torg er et knutepunkt for flerkulturelle, og preges allerede av kultur og tradisjoner. Arbeiderpartiet påpeker at forskjellighet og mangfold er med på å styrke byen, og at det derfor er viktig å vise hvordan vi feirer mangfold. 

Inkludering av lokale aktører

I en kommentar uttrykte Sara Ali Barzinje fra Arbeiderpartiet viktigheten av å involvere lokale aktører som Bymiljøetaten, Grønlands torg og andre relevante parter, inkludert moskeer i området, for å sikre en vellykket og meningsfull markering.

Støtte fra lokale

Kaamila Yusuf er selv muslim og bosatt på Grønland. Hun forteller at det er på tide at bydelen viser initiativ til å fremme mangfoldet med en slik markering.

Powered by Labrador CMS