Butikken i Smalgangen dundrer av liv på formiddagen.

Grønt lys for grønnsaker på Grønland

Grønlands Torg Frukt og Grønt fikk i mai i fjor grønt lys av kommunen til å holde åpent. I dag er den i full sving og full av kunder.

Publisert Sist oppdatert

Etter trusler om nedleggelse fra Oslo Kommune fikk Grønland Frukt og Grønt lov til å fortsette driften. Beskjeden kom i fjor mai. Dagligvarebutikken skulle stenge da Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune mente at det aldri ble søkt om en bruksendring fra elektrobutikk til dagligvarebutikk.

Beskjeden førte til stort engasjement blant Oslofolk som arrangerte en støttemarkering for butikken i fjor mai. Over 10.000 mennesker skrev under på en kampanje om å la Grønland frukt og grønt fortsette driften.

I dag er butikken i full sving og full av fornøyde stamkunder. 

Meskerem er fast kunde hos butikken, og storfornøyd med at de fikk holde åpent. Hun mener at det er viktig å bevare butikker som Grønlands Torg Frukt og Grønt.

– Jeg er veldig fornøyd med råvarene jeg får tak i her. De er ofte av mye bedre kvalitet enn på store matbutikker, i tillegg har de et stort utvalg av internasjonale varer som er ellers vanskelig å få tak i her i Norge, sier Meskerem.

Dagligvarebutikken har vært i drift i over 30 år og har siden rukket å bli en bauta for Grønlands mange handlere. I dag kan det sies at den er en del av Grønlands sjel.

Meskerem legger til at hun verdsetter prisnivåene. 

–Prisene synes jeg er veldig bra. Man får mye for pengene sine her, spesielt når det gjelder frukt og grønt, forteller hun. 

Noen kunder velger å reise et stykke for å kunne handle på butikken i Smalgangen. Robert pleier å ta t-banen fra Smestad hver lørdag for å storhandle frukt og grønnsaker.

–Her er jeg nesten hver lørdag. Jeg tar meg heller en tur hit enn å handle på dagligvarekjeder når jeg har tid. Prisene er rimeligere og kvaliteten på råvarene bedre, så jeg synes at turen er verdt det, sier han.

Han legger til at det var en herlig nyhet da kommunen lot dagligvarebutikken fortsette driften.

–Her kan man spare en del penger så det er veldig fint at den fortsatt finnes. Jeg kan tenke meg at det er mange flere kunder som er fornøyde med det, forteller han.

I dag er det over 30 ansatte som jobber på Grønlands Torg Frukt og Grønt. Enmab er en av de ansatte på dagligvarebutikken. Han er glad for at den fikk holde dørene oppe.

Enmab er en av de ansatte på den folkekjære butikken på Grønland.
Powered by Labrador CMS