Happy Ending -  hvem vil ikke avslutte kvelden her?

På et slitt hjørne i enden av Løkka finner vi noe av det mer spennende på lenge. En restaurant som minner mer om et fancy gatekjøkken. Her stiller hele Oslo seg i kø.

Publisert

Det er lenge siden så mange har snakket om en «skikkelig god kebab». I Oslo, og ikke minst på Grünerløkka er det et gatekjøkken på hvert hjørne, det er ingen mangel på «nattmat.» Happy Ending er ganske tøff og høy på seg selv som velger å starte opp enda en ny restaurant på hjørne som selger kebab, men det får de til helt strålende. Til og med de fine folka fra Frogner tar turen for å spise kebab. 

Den store «snakkisen» på Grünerløkka

Det kan virke som at de alle fleste har fått med seg den nye restauranten som satser på en kombinasjon av restaurant og gatekjøkken. Ikke kan du booke bord, og om du er ute i dårlig tid må du nok snu i døren. Happy Ending er lillebroren til storfavoritten Nektar, vinbaren som ligger 200 meter unna, i Rosteds gate 1 på Fredensborg. Happy ending drives av sønnen til Nektar-grunnlegger Veslemøy Hvidsten. Det pretensiøse navnet referer til at det er det perfekte stedet å avslutte kvelden, men også at det var et massasjestudio før de tok over. 

Happy Ending har åpningstider som minner om et gatekjøkken, i helgene er de åpen til 02:00, mens de holder stengt mandag til tirsdag. Samtidig kan du komme onsdag klokken 18:00 og oppdage til din fortvilelse at det er fult. 

Kebab og Éclair med pistasjkrem 

Musikken fyller det lille lokalet og vi er usikre på om det er i grenselandet, men vi glemmer fort den høye musikken, fordi hver rett blir en diskusjon. Her er de små rettene samtalestartere.

Vi får servet vannbakkels med kyllingleverparfait fra Hovelsrud gård, for å balansere den litt overveldende smaken av lever har de drysset over med daddelsirup. Her må du nok ha avanserte smaksløker for å nyte en vannbakkels med kyllingleverparfait til 35,- kr. 

For å friske opp munnen fikk vi servert en Libanesisk betesalt som gir fin syrlighet og er noe av det lettere på menyen, for dem som ikke er så storspiste og glad i grisete mat. 

Batata harra er oppkuttet poteter, det kan være noe av det mindre spennende på menyen, men som virkelig imponerte. En så enkel og klassisk rett som er tatt til nye høyder. Vi er enig i at det er fult mulig å dra tilbake for å spise den lille retten. 

På menyen er det mulig å velge mellom en vegetar med «hallomø», den norske varianten av halloumi og en kebab med kylling. Vi går for begge og til vår store overraskelse var dette noe som kan nytes, ikke bare en kebab du hiver i deg på vei hjem fra en lang kveld på byen. Med mynte og friske grønnsaker er dette kebab til nye høyder. 

For å avslutte rekken på rettene bestiller vi en Éclair med pistasjkrem, en fransk klassiker. Desserten imponerer og er den perfekte avslutningen. 

Et møtepunkt for både festglade mennesker og de som vil i sengs tidlig

Happy Ending er stedet for dem som vil spise noe litt bedre på vei hjem fra byen en sen kveld eller for dem som liker det litt mer avslappet. 

Maten er det ingenting å si på, så lenge den lille menyen endres ved jevne mellomrom, ellers går du nok litt lei. Med både øl og martinis på menyen får du et sted der klassisk og moderne møtes, på den beste måten. 

Det er ingen tvil om at Happy Ending er den perfekte avslutningen på en kveld, men det kan også være stedet som er starten på en gøyal kveld. 

Powered by Labrador CMS