Inngang til Feniqia

Her kan du smake på deilig og autentisk libanesisk mat

Feniqia er den eneste autentiske libanesiske restauranten i Norge

Publisert

Feniqia restaurant befinner seg i midten av Barcode. Lokalet holder til i Rostockgata 66, og serverer autentisk libanesisk mat.

Når du først ankommer blir du møtt med hyggelig personnel og en god atmosfære. Libanesisk musikk spilles i bakgrunnen, og det var merkbart at folk hygget seg i restauranten. Med en far fra Libanon ble det et mål å finne ut om restauranten klarer å representerer det libanesiske kjøkken.

Klassisk mat

Batata harra

Feniqia har en god kombinasjon mellom varme og kalde småretter, også kalt Meze, med klassikere som hummus, kreydes og falafel. Småretten som ble testet ut var batata harra, som er friterte poteter med persille, hvitløk og chilli. Retten var helt fantastisk med en god blanding av salt og sterkt, og en god representasjon av hva libanesisk mat er.

Menyens hovedretter besto også av kjente klassiske libanesiske retter, som shish tawook og kefta. Valget denne gang landet på shish khiskhas og består av grillet lam og oksekjøttdeig, servert med husets egne tomatsaus. Denne retten hadde jeg høye forventninger til, og kan med stor glede si at ble møtt. I tillegg fikk jeg et fersk stekt brød med zaatar, som er en kombinasjon av krydder servert med brød.

Shish khiskhas

Disse er alle klassiske retter som ble suverent gjennomført, og restauranten gir en nøyaktig representasjon av det libanesiske kjøkken. Om du har et ønske om prøve ny mat er Feniqia definitivt et topp valg. Det var som å være i Libanon å spise på restaurant. Det eneste som manglet var varmen.

Opplev mer enn maten

Maten til Feniqia er uten tvil av særdeles høy kvalitet, men restauranten tilbyr mer enn god mat og stemning. I tillegg har de historiske symboler fra Libanon spredt gjennom restauranten.

Sangerinne Fairuz

Det første av symboler man legger merke til er av den libanesiske sangeren, Nuhad Haddad, bedre kjent som Fairuz. Hun er ansett som den mest anerkjente vokalisten i arabisk historie, og kalles gjerne for “Libanons sjel”. Restauranten spilte flere av sangene hennes, noe som er med på å gi et bedre bilde av hvordan det er å spise på restaurant i Libanon.

På hyllene under kan man se noen statuer som ser litt morsomme ut, men de representerer viktige historiske personer. Figurene representere fønikerne, og var dyktige navigatører og handelsmenn som blant annet befant seg i Libanons kyst for 3500 år siden, og spilte en stor rolle i utviklingen av handel og skriving.

Hvis du ønsker å oppleve en del av Libanon er dette definitivt restauranten å besøke. God mat, spennende historie og fantastisk musikk.

PS: Porsjonene er store, så kom sulten!

Powered by Labrador CMS