Åpent Bakeri på Barcode

Her kan du tilfredstille smaksløkene

Vi har testet noen av bydelens beste kaféer.

Publisert Sist oppdatert

Åpent bakeri

Midt på Barcode finner vi serveringstedet Åpent Bakeri. Lokalet holder til i Dronning Eufemias gate 16. De har flere lokaler rundt i Oslo

Lokalet deres på Barcode er stort og lyst med hyggelig personale. De selger blant annet bakevarer, sandwicher og salater. På nettsiden til spisestedet fronter de at det er en bevisst satsing på høy kvalitet, bruk av økologisk og kortreist der det er en gevinst til smak, dyrevelferd eller miljøet.

Frem til klokka 12:00 kan man bestille det på menyen som heter Sein frokost. Denne består av 1 stk. pannekake, ett stekt egg, 2 skiver bacon, syltetøy, smør, brød med en skive gulost og en liten skål med frukt.

Det var en god kombinasjon mellom det søte i pannekaka og syltetøyet til det saltet i baconet som med brødet skapte en god balanse i måltidet. Frukten og egget bidro til at måltidet føltes lettere ut.

De har også et godt utvalg av varme og kalde drikker. Chai latten deres har god smak og med hyggelig personell som hjalp med å bære den til bordet ettersom at koppen var en smule overfylt.

En fin måte å starte dagen med frokost fra Åpent Bakeri Barcode.

Åpent Bakeri sin Sein Frokost

Creamy

Bare en kort gåtur på snaue 6 minutter fra Grønalnd Torg finner du den populære kaféen «Creamy». Til tross for populariteten er lokalet ganske lite, men det er fortsatt godt med plass rundt hvert bord slik at man ikke får følelsen av å sitte oppå hverandre.
På menyen finner du smakfulle desserter av sorten crêpes og vaffler.

Med høye forventninger bestilte jeg en «Berry pleasure crêpe» og en varm sjokolade. Det morsomme var at da jeg skulle bestille varm sjokolade fikk jeg velge mellom vanlig, eller rosa. Nysgjerrig som jeg er valgte jeg rosa varm sjokolade.

Alle forventninger ble møtt da jeg ble servert en delikat, mektig og ikke minst smakfull crêpe med nutella toppet med færske bær og krem, med en smakfull (rosa) varm sjokolade med krem og strøssel på toppen.

Tips: Kom sulten, eller del med en venn!

Rosa varm sjokolade
Berry Pleasure Crêpe

Postkontoret

På Tøyen torg finner du Postkontoret. Dette er Kafe, Pizza Restaurant, Bar og Quiz og Spill.

Det er et stort og behagelig lokale. Selv om det var en mandags kveld var det nok av folk som fylte lokalet.

På nettsiden til postkontoret viser de til ulike eventene som skal være i lokalet i den kommende perioden, dette er blant annet ulike varianter av quiz og jazz. Her arrangerer de quiz hver første og tredje mandag i måneden, forteller et skilt ved inngangspartiet.

Når man kommer inn, henter man menyen og bestiller maten ved kassa.

De har ikke det største utvalget av mat, men pizzaen de serverer gjør opp for det. Portebello pizzaen kommer med økologisk rømme, røkt scamorza ost, portobello- og østerssopp med hvitløksolje, tørket tomat, diverse krydder og chiliolje.

Pizzaen hadde tynn bunn slik at den var sprø, slik italienerne lager den. Balansen mellom rømmen og oljene gjør slik at pizzaen etterlater en god smak uten å bli for sterk. Dette er en god pizza med som er balansert mellom de ulike toppingene slik at de ikke overdøver hverandre, men heller får frem den gode smaken.

Boulangerie M

Den familieeide kaféen på Ensjø kan se ut som et helt vanlig bakeri med det første, men her får du også servert pizza med et glass vin på siden om du vil, fra ettermiddagen og ut kvelden. Ellers får du servert franske bakevarer, kaffe og gode lunsjretter. Lokalet er lyst og stort, og med behagelig musikk i bakgrunnen.

Menyens Ciabatta er smurt med mozarella, tomat, pesto og ruccola. Ikke bare blir smaksløkene svært tilfredsstilit, den metter også godt.

Kaffe latten som jeg bestilte med vaniljesirup er pyntet med lattekunst og har en perfekt temperatur, den er varm nok til å få varmen tilbake i kroppen en iskald vinterdag, men ikke så varm at du ikke klarer å drikke kaffen uten på brenne deg på tungen. Det jeg savnet var en mer merkbar vaniljesmak i kaffe latten.

Den ferske skolebollen er perfekt som dessert, eller om du bare vil kose deg litt imellom måltidene. Er du lei av vanlig skolebolle har Boulangerie M løsningen på det også. Her kan du nemlig velge mellom tre varianter av skolebolle. Den orginale med vaniljekrem, pistasj eller sjokolade.

Funfact: Boulangerie betyr kafé på fransk.

Kaffe Latte, skolebolle og påsmurt ciabatta
Bredt utvalg av bakevarer hos Boulangerie M
Powered by Labrador CMS