Inngangen til Sofienbergparken minigjenbruksstasjon i bydel Grünerløkka.

Her ligger en av Norges minste gjenbruksstasjoner

En av de minste gjenbruksstasjonene i landet ligger i Sofienbergparken i bydel Grünerløkka. Her kan du kvitte deg med det du ikke trenger lenger eller ta med deg noe nytt hjem - helt gratis.

Publisert Sist oppdatert

KlimaOslo skriver at et av målene i klima- og energistrategien til Oslo kommune er å ha nullutslipp fra energigjenvinning av restavfall ved å gjenvinne mest mulig materialer. Gjenbruksstasjonene spiller derfor en sentral rolle i arbeidet med å få ned det materielle forbruket i hovedstaden. Alle beboere i Oslo kan levere avfall eller ting til minigjenbruksstasjonen i Sofienbergparken. Tilbudet er primært for gående og syklende som har gjenstander eller annet avfall de vil kvitte seg med.

Slipper den lange reisen

Carlos Lopez foran sorteringen på minigjenbruksstasjonen.

Carlos Lopez er kundeveileder og jobber fast på Sofienbergparken minigjenbruksstasjon i bydel Grünerløkka.

–Dette var en av de første miljøstasjonene i Oslo. Akkurat denne er vel 20 år gammel eller noe sånt, forteller Lopez.

På stasjonen står det flere containere med ulike skilt som viser hva som skal kastes oppi hver av dem. Det sorteres blant annet isopor, porselen og elektriske apparater.

Lopez forteller at avfallet blir kjørt til større miljøstasjoner der det blir håndtert videre.

–Det er jo veldig praktisk for de som bor på Grünerløkka at det er så nærme. De slipper den lange reisen til de store gjenbruksstasjonene, legger han til.

Liker at flere tenker på miljøet

Minigjenbruksstasjonen har også en rekke blå containere der man kan hente og levere ting som ikke nødvendigvis skal kastes. Her havner gjenstander som fortsatt er i god stand, men som andre ikke har bruk for lenger.

Sara Fixdal (20) er en av de som benytter seg av tilbudet.

–De har veldig mange fine pyntegjenstander her. Jeg kjøpte meg også en bok for ikke så lenge tiden, forteller hun.

Stort utvalg av bøker til gjenbruk.

Fixdal er fornøyd med gjenbruksstasjonen og liker at flere tenker på miljøet ved å velge gjenbruk.

Gleden er større for gjenbruk

–Gleden av å finne noe fint som er brukt er mye større enn å kjøpe noe som er helt nytt. I tillegg er det mye billigere, mer unikt og ikke minst mer miljøvennlig, sier hun.

20-åringen oppfordrer andre til å besøke minigjenbruksstasjonen i Sofienbergparken. Hun tror alle kan ta flere miljøbevisste valg i hverdagen og at gjenbruk er et godt første steg for å være mer miljøvennlig.

Powered by Labrador CMS