På Sofienbergsenteret kan du få hjelp til å sy.

Hiv deg på sybølgen

Det å sy sine egne klær er blitt et fenomen som flere ønsker å ta del av og lære. På Grünerløkka sitter det et par damer klare hver tirsdag for å hjelpe folk med nettopp dette.

Publisert

På Sofienbergsenteret er det mange arrangementer og kurs man kan delta på. Det er blant annet kafé hver dag, dansetimer og ikke minst syverksted. Linnea Myhre Sev og Helena Wilberg holder til på syverkstedet hver tirsdag fra klokken 16.00 til 20.00. Her kan man få hjelp til å fikse gamle klær, sy fra bunn, eller gi gamle klær og tekstiler et nytt liv. Vi har fått møte med Myhre sev og fått sett på hva de gjør.

Myhre Sev og Wilberg har vært på Sofienbergsenteret siden høsten 2022, men det er i nyere tid det har begynt å bli mer folksomt.

– Vi begynte i høst. Så vi har ikke vært her så lenge, men det er først nå etter jul det har tatt mer av. Det er kirkens bymisjon som drifter stedet, men det eies av Oslo kommune.

Linnea Myhre Sev har mye erfaring med å sy, og hjelper andre med å lære.

Både Myhre Sev og Wilberg har mye erfaring innenfor sying, og understreker at man ikke trenger ha noen sykunnskaper for å komme til dem og prøve seg.

– Jeg har sydd lenge. Jeg skulle egentlig bli kostymesyer, men det ble jeg altså ikke ikke, og Helene er kostymeskredder. Det er gratis, så det er bare å komme å lære, og få gjenbruksgleden.


Ikke bare får man lært seg å sy, men man får også nye bekjentskap med samme interesser og mål, og det er åpent for alle aldre.

Hedda har begynt på sin andre topp.

– Det er veldig sosialt. Det handler jo også om å skape et godt miljø. Det to siste gangene har det kommet mange flere folk. Det er alle type folk som kommer. Fra unge til eldre. Mange bruker senteret fra før av og er litt kjent med stedet. Og så er det en del venner av meg her som bare liker å sy.

Flere av Myhre Sev sine venner er også tilstede, og er godt i gang med å lage sine egne plagg. Hedda lagde seg en topp for en uke siden, og er nå i gang med sin andre.

– Disse to damene er så behjelpelige. Jeg har aldri sydd før, og for en uke siden sydde jeg min første topp. Den satt så fint på. Jeg er så stolt, sier hun smilende og viser oss et bilde av forrige ukes glitrende kreasjon.


Powered by Labrador CMS