På Grünerløkka flerbrukshus kan man få hjelp til å sy egne klær

Hiv deg på sybølgen

Det å sy sine egne klær er blitt et fenomen som flere ønsker å ta del av og lære. På Grünerløkka sitter det et par damer klare hver tirsdag for å hjelpe folk med nettopp dette.

Publisert

På Grünerløkka flerbrukshus er det mange arrangementer og kurs man kan delta på. Det er blant annet kafe, treningstimer, konserter og ikke minst dette syverkstedet man kan ta del i.

Disse tilbudene på huset, driftes av Kirkens Bymisjon. Linnea Myhre Sev, Hanne-Elise Sætherhaug og Helena Wilberg holder til på Syverkstedet hver tirsdag klokken 16-20.

Her kan man få hjelp til å fikse gamle klær, sy ting fra bunnen, eller gi gamle klær og tekstiler et nytt liv.

Trenger ikke sykunnskaper

Linnea Myhre Sev er på plass hver tirsdag for å hjelpe de som ønsker å sy

Vi har fått møte med Myhre Sev og fått sett på hva de gjør. Dette gratistilbudet har vært siden høsten 2022, men det er i nyere tid det har begynt å bli mer folksomt.

- Vi begynte i høst. Så vi har ikke vært her så lenge, men det er først nå etter jul det har tatt mer av.

Myhre Sev, Sætherhaug og Wilberg har mye erfaring og entusiasme innenfor sying, og understreker at man ikke trenger ha noe form for sykunnskaper for å komme til dem og prøve seg.

- Hanne- Elise har sying og strikking som hobby. Helena er utdannet kostymeskredder med lang erfaring innenfor showbusiness. Og selv har jeg syerfaring fra både videregående og folkehøgskole.

Sprer Sygleden

Dette er gratis tilbud, så det er bare å komme å lære, og få kjenne gjenbruksgleden.

Linnea Myhre Sev har mye erfaring med å sy, og hjelper andre med å lære.

Ikke bare får man lært seg å sy, men man får også nye bekjentskaper med samme interesser og mål, og det er åpent for alle aldre.

- Det er veldig sosialt. Det handler jo også om å skape et godt miljø. Det to siste gangene har det kommet mange flere folk. Det er alle type folk som kommer. Fra unge til eldre. Mange bruker huset fra før av, og er kjent med stedet. Og så er det en del venner av meg her som bare liker å sy.

Flere av Myhre Sev sine venner er også til stede, og er godt i gang med å lage sine egne plagg. Hedda Askheim lagde seg en topp for en uke siden, og er nå i gang med sin andre.

Hedda har begynt å sy sin andre topp

- Disse to damene er så behjelpelige. Jeg har aldri sydd før, og for en uke siden sydde jeg min første topp. Den satt så fint på. Jeg er så stolt, sier hun smilende og viser oss et bilde av forrige ukes glitrende kreasjon.

Dersom du ønsker å lære mer, kan du finne de på Instagram: gf_syverksted eller på Facebooksiden: Syverksted på Grunerløkka Flerbrukshus

Powered by Labrador CMS