Svømmetrening:
Svømmetrening:

Pål Engravslia (16) håper de nye tiltakene ikke går utover svømmetreningen

— Det holder med å ha hjemmeundervisning

Publisert Sist oppdatert

— Svømmetreningen er en viktig del av hverdagen min. Da får jeg gjort noe jeg elsker. Det er hard trening, men vi gjør det i et fellesskap, som jeg liker veldig godt.

Det sier Pål Engravslia (16) fra Porsgrunn.

Engravslia går svømmelinja på Telemark Toppidrett Gymnas. Skolen er på rødt nivå, og Engravslia har derfor hjemmeundervisning tre dager i uka. Han trener to ganger om dagen hver dag. På morgenen trener han på skolen, og på kvelden trener han på svømmelaget, Poseidon.

— Jeg liker ikke hjemmeundervisning, fordi det ødelegger for meg ved tanke på trening. Jeg må uansett på skolen for å trene på morgen, deretter må jeg hjem igjen til undervisning på nett, som jeg synes er utrolig tungvint. Det gjør at jeg generelt jobber dårligere, sier Engravslia.

Engravslia forteller at hjemmeskole ofte fører til at de får enda mer oppgaver, som ikke hjelper for motivasjonen.

— Jeg får ikke like mye motivasjon av å sitte på teams i senga, som jeg gjør ved å sitte i et klasserom. Jeg savner det sosiale, og det å være fysisk tilstede.

Svømmestevne avlyst

Engravslia forteller at svømmestevne i langbane denne måneden, ble avlyst på grunn av korona.

— Noe jeg ser veldig frem til er NM i langbane i sommer, så jeg håper at det åpner for svømmestevner snart, så vi kan begynne å forbedre oss så fort som mulig.

Engravslia sitt beste resultat hittil er 31.8 på 50 meter bryst, som han tok på det internasjonale Nordsjøstevnet i Stavanger, der han fikk fjerde plass i klasse 05.

— Selv om stevner har blitt avlyst, er jeg glad for at svømmetreningen ikke ble det. Det holder med at vi har hjemmeundervisning tre ganger i uka. Hadde vi ikke hatt svømmetrening hadde motivasjonen vært liten.

Et drømmescenario hadde vært at alt gikk tilbake til sånn det var, sier Engravslia.

Powered by Labrador CMS