NERVØS: – Jeg stod på scenen, var stolt, og tenkte “shit, jeg skal jo spille den jævla revyen også”
FOTO: 300082

Veien til toppen

Da Jørgen Evensen (28) ble tatt ut til å opptre på skolerevyen, visste han at det var skuespiller han skulle bli.

Publisert Sist oppdatert

– “Du må dra på audition!” sa vennene mine. Så da gjorde jeg det. Hvis jeg hadde droppa revyen, hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag.

Jørgen er på tur til skolen. Alle elevene samles for uttak til skolerevyen. Han vet ikke hvordan det har gått, men føler at det gikk tålig greit. Salen fylles. 100 personer har vært på audition, åtte stykker får roller. Bare åtte. Lærerne går ut på scenen med en liste.

Det blir stille blant elevene. De er spente. “Jørgen Evensen” ropes opp. Jørgen snur seg rundt, tankene går i surr. Er det virkelig han de mener? Det kan ikke være noen som heter akkurat det samme som han? Eller? Han stiller seg opp på scenen med de syv andre.

– Jeg stod på scenen, var stolt, og tenkte “shit, jeg skal jo spille den jævla revyen også” sier Jørgen og må le av seg selv.

INGEN TVIL: "Du må dra på audition!" sa vennene mine. Hvis jeg ikke hadde vært på revyen hadde jeg nok ikke vært der jeg er idag.
FOTO: 857477

Tre måneder senere skulle revyen gjennomføres. Jørgen endte opp med en av hovedrollene og selve revyen endte opp med terningkast 4 av Aftenposten (bak betalingsmur), noe de var fornøyd med.

– Revyen handlet om fugleperspektiv og froskeperspektiv. Jeg skulle spille frosken, en nerd. Jeg stod i froskekostymet på kne, klar til at teppet skulle gå opp og tenkte “hva er det jeg holder på med?”. Det var sykt etterpå da!

Den tidligere Westerdals studenten kommer joggende ned bakken mot hovedinngangen til campus Vulkan. Inn inngangen kommer han ikledd en grå treningsgenser og lys shorts med vannflaska hengende etter.

– Jasså! Du er klar for trening?

Jørgen flirer og hilser pent.

– Ja, jeg tenkte meg på en løpetur senere. Da er det digg å være forberedt!

Vi tar heisen opp til fjerde etasje, der Jørgen har tilbragt mange av sine undervisningstimer. Sola står høyt på himmelen selv om klokken er passert syv på kvelden. Vi begynner å snakke om barndommen.

– Det første jeg husker fra barndommen må være da jeg satt hjemme og ventet på at mamma skulle komme hjem. Mamma jobbet som hjelpepleier, hun kom alltid så sent hjem.

Selv om Jørgen har vokst opp på vestkanten, vil han ikke beskrive seg selv som en av de typiske vestkantgutta.

– Jeg vokste opp på Ullern, men foreldrene mine var fra Hamar og Rena. Derfor er jeg nok litt ulik de andre gutta, forteller Jørgen og smiler.

FLERE INTERESSER: Jørgen trives med å jobbe både som skuespiller og komiker.
FOTO: 857477

Presentert som en overraskelse

Det er ikke alltid ting går helt som planlagt for komikeren. Som komiker kan man kan gjøre klubbjobber, private eller firmajobber, der man får ganske godt betalt.

– Jeg skulle gjøre en standup for et advokatfirma, da de skulle feire en eller annen funksjon.

Jørgen tar en slurk fra vannflaska.

– Jeg har gått på Westerdals liksom, jeg skjønner ikke juss. Jeg prøvde å skrive vitser på det, men det funket liksom ikke, forteller han videre.

Jørgen ble presentert som en overraskelse for toppfolkene i advokatfirmaet. Tolv stykker i dress sitter og drikker vin inne på kontoret.

– Man merket at de ikke hadde tid til dette, deres tid var verdifull. Fire stykker måtte ta en telefon samtidig som jeg opptrådte. Jeg drakk meg sykt full etterpå.

Jørgen himler med øynene av å tenke på hendelsen.

Begynnelsen på suksessen

Humorserien «hvite gutter» følger fire kompiser på Oslos vestkant. Guttene lever fortsatt som de gjorde på videregående, der både fest, dating og fylleangst står på menyen. I serien lar de vestkantfolket gjennomgå.

– Man har alltid hatt et litt skrått blikk til vestkantgutter, og vi ville bruke det for alt det var verdt.

Suksessen bak hvite gutter oppstod da guttene fikk i oppgave å pitche en idé til en serie for TV Norge.

– Torjus Tveiten, som spiller Herman i serien, var en kompis fra tidligere. Vi gikk i samme klasse på Westerdals. Vi fikk alle fire praksisplass i produksjonsselskapet Feelgood FST, akkurat i den tiden SKAM og Unge Lovende herjet som verst. Sjefen i TV Norge ville at vi skulle pitche en idé til en lignende serie. Vi lagde en type trailer. I Januar ringte de. Den var solgt.

De bruker egne erfaringer i serien, men strekker det lengre enn det som faktisk har hendt.

– Torjus sin familie leide hytte på Schane, noe han syntes var veldig flaut i oppveksten. Vi bestemte oss for å bygge idéen rundt dette, men gjorde mer ut av det i selve episoden.

TIDLIGERE STUDENT: Jørgen har tidligere gått på Westerdals, og møtte sine kollegaer i serien «Hvite gutter» her.
FOTO: 857477

Ikke bare humor som drøm

Skuespilleren og komikeren føler ikke han selv er lik rollen han spiller: Mathias, den litt kleine, seriøse kompisen som ikke alltid er like gira på fest og alkohol.

– Håper jeg er litt løsere i snippen enn karakteren jeg spiller, sier Jørgen.

Klokken har passert åtte. Etter en times tid med selskap av Jørgen, skal han ut på sin daglige løpetur. Vi følger Jørgen ned til hovedetasjen.

– Om du kan drømme stort, hva ville drømmejobben vært?

Jørgen tar en tenkepause før han svarer.

– Det ville kanskje vært gøy og laget noe med Bård Tufte!

Det tar ikke lang tid før Jørgen må legge til et ekstra ønske.

– Sitte opp et solostykke i fremtiden ville også vært gøy.

Samtidig er det ikke bare humor Jørgen kunne tenkt seg og jobbet med.

– Jeg har lyst å produsere noe alvorlig. Se om man klarer det, siden det stort sett bare har vært humor til nå.

Powered by Labrador CMS