Krysset ved Ullevålsveien som skal forbedres.

- Hvis dette skjer, så må vi flytte

Bymiljøetaten annonserte denne uken at over 100 parkeringsplasser forsvinner. Dette skjer fordi sykkelveiene og fortauene i Ullevålsveien skal forbedres. Det får de lokale til å reagere.

Publisert

Hensikten med prosjektet er å gjøre Oslo til en mer sykkelvennlig by. Oslo kommune vedtok i 2015 at de vil øke byens sykkelandel til 16 prosent innen 2025. Prosjektet regnes å ferdigstilles innen julen 2024. Prosjektet vil gjøre at over 100 parkeringsplasser må vike. Det tror Daniel Alexander Sørensen at det er mange på «Haugen» som misliker.

Daniel sier selv at han elsker å bo på St. Hanshaugen. Han driver butikk her, og har kontor på Bislett. Han vil gjerne bli boende her i mange år til, men tror at det ikke lenger blir mulig.

- Det blir ikke mulig for meg å drive en butikk når kommunen fortsetter å fjerne alle parkeringsplassene. Ting som å motta vareleveringer, og bære ut møbler blir nå helt umulig. Folk kommer langveisfra for å levere hit, og dette gjør jobben deres mye vanskeligere.

- Vi blir kastet ut

Daniel tror både sykkelveien og fortauene som er der fra før er mer enn gode nok.

- Jeg bor i Ullevålsveien og jeg forstår ikke hvorfor de skal gjøre dette. De vil utvide sykkelveien som visstnok ikke overholder kommunens standarder og bygge en «park», rett ved siden av parken. Sykkelveien fungerer helt fint som den er, mener Daniel.

Daniel har ikke barn, men har hytte og to næringer. Han mener selv at han må ha bil for å få det til å gå rundt. Han byttet selv til el-bil for å lettere finne parkering. Han føler at kommunen ikke viser hensyn til en «viss gruppe mennesker».

Sykkelveien i Ullevålsveien

- Jeg føler at vi blir kastet ut av egen by. Prosjektet gjør mer skade enn godt. Alle vi snakker med som bor her hater prosjektet. Vi sendte kritikk til høringsforslaget, men følte oss ikke hørt. Selv de vi har snakket med som ikke har bil synes det er tåpelig. Hvis dette skjer, så må vi flytte.

Positiv

Sylvia Liu bor på Adamstuen og er veldig positiv til prosjektet.

- Jeg liker å sykle i byen og har selv følt at sykkelveiene i Ullevålsveien er farlige. Det er en veldig fin vei hvor man kommer seg kjapt til sentrum. Jeg er veldig glad for at de gjør dette, sier hun til Oslonytt.

Hun sier at hun frykter å kræsje inn i bildørene til bilene på parkeringsplassene fordi sykkelveien er såpass smal.

- Jeg kan forstå at de som bor rundt parken er litt skuffet over å miste parkeringsplassene. Jeg tror likevel ikke at butikkene rammes så mye, ettersom de fleste kundene heller velger å gå enn å kjøre dit.

Powered by Labrador CMS