Hanne Mjøen og IMERIKA

Nye tiltak gir håp for norske artister

Etter snart to år med nedstengninger og avlyste arrangementer, ser det ut til å være lys i enden av tunnelen for musikknorge.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Jonas Gahr Støre innledet pressekonferansen på torsdag med å fortelle at regjeringen letter på flere av restriksjonene som kom for fire uker siden.

De nye lettelsene gjør blant annet at det blir mulig å ha inntil 200 personer på offentlige arrangementer innendørs. For mange av landets musikere, gir regjeringens nye planer dermed håp om at man kan begynne å leve av musikken igjen.

Måtte flytte fra Oslo

Erika Dahlen (alias IMERIKA) og Hanne Mjøen er to av artistene som har blitt hardt rammet av pandemien.

- Korona har jo gjort at vi har måttet kansellere mange konserter og diverse reiser. Forhåpentligvis fører lettelsene til at vi snart kan holde konserter som er lønnsomme, sier Dahlen.

Da viruset først kom til landet, var begge artistene bosatt i Oslo. Samtidig som smittetallene steg, sank mulighetene for å livnære seg av en artistkarriere.

Hanne Mjøen tok derfor valget om å flytte tilbake til Trondheim.

- Det var ikke bare på grunn av korona at jeg valgte å flytte tilbake, men det er klart at det var en faktor. For artister er det jo i Oslo det skjer, så når alt stengte her så hadde det ikke så mye å si hvor i landet jeg befant meg.

Vanskeligere å lage musikk

De to musikerne forteller at det ikke bare er stengte utesteder og lokaler som har satt kjepper i hjulene for karrieren.

- Det sier seg selv at når man lager musikk, er det en fordel å kunne møtes fysisk. Det er jo også derfor de fleste som driver med musikk i Norge, holder til i Oslo. Når man ikke kan møtes, blir hele prosessen vanskeligere, forklarer de.

Ser fram mot festivalsesong

Nytt år og nye tiltak betyr også nye muligheter. Det går mot lysere tider, og med det følger en ny konsert- og festivalsesong. For Hanne Mjøen og IMERIKA er det helt avgjørende for veien videre at dette lar seg gjennomføre.

- Konsertsesongen nærmer seg sakte men sikkert, og som artist er det her pengene ligger. Det er mange planlagte arrangementer i Oslo fremover, og vi krysser selvfølgelig fingrer og tær for at det skal gå som planlagt, avslutter de.

Powered by Labrador CMS