INNBRUDD: Hele boden var brutt opp.

Innbrudd i borettslag

Utleiemegler Snorre Pedersen leier ut et leilighetskompleks på Grünerløkka. Nå har en av leilighetskompleksene hatt innbrudd.

Publisert Sist oppdatert

Snorre Pedersen er utleiemegler for utleiemegleren PRO, og har i flere år leid ut leiligheter til både studenter og familier i ulike leilighetskomplekser i Oslo. 

– Vi fikk melding på torsdag av beboere i bygget om at gjenstander var blitt stjålet fra boden, og at hoveddøren var blitt forsøkt brutt opp. Vi har aldri opplevd dette før, forteller megleren.

Ifølge kriminalstatistikken i Oslo skjer hele 12% av kriminelle handlinger i bydel Grünerløkka. Forklaringen til dette er på grunn av narkotikaproblemene i området, melder politiet til VårtOslo.

– Hoveddøren til bygget har på magisk vis blitt brutt opp, og nå fungerer den ikke som den skal. Beboerne har fått beskjed om å gå bakdøren, frem til vi får fikset det, sier Pedersen.

Låsen som er brutt opp.

Stjelt fra boden

I leilighetskomplekset er det en underetasje med garasje, og flere boder der beboerne kan oppbevare ting de ikke har plass til i leiligheten. 

– Jeg sjekket hele bygget når jeg først ble varslet, og da oppdaget vi flere ting som hadde blitt stjelt fra boden i kjelleren, forteller utleiemegler Pedersen.

Leilighetskomplekset er relativt nytt, og ble bygd i 2000. 

– Det ser ut som gjerningspersonene har koblet fra den elektriske hoveddøren, for så brutt den opp. Heldigvis ble ingen av beboerne fysisk berørt, sier han.

Bekymret beboere

Flere av beboerne er studenter fra ulike deler av landet, og de innrømmer at det skaper en uro at det har vært innbrudd i leilighetskomplekset.

Ustand: Beboere ble bedt om å bruke bakdøren.

– Når vi fikk beskjed om at det hadde vært innbrudd, ble vi redde. Vi vet jo at det skjer mye rart på Grünerløkka, men vi hadde aldri trodd noe sånt skulle skje her, forteller student Wiktoria Sandra Wrobel. 

Wrobel er opprinnelig fra Sarpsborg, og flyttet inn sommeren 2023 med to venninner for å studere i Oslo. 

– Da vi oppdaget at bodlåsen var brutt opp, og ting hadde blitt stjelt meldte vi ifra til utleiemegler med en gang, forteller Wrobel som ble et offer for innbruddet. 

Powered by Labrador CMS