ENDRING: Beboerne kan fra og med nå parkere så lenge de ønsker mot en årsavgift.
ENDRING: Beboerne kan fra og med nå parkere så lenge de ønsker mot en årsavgift.

Jubler over ny beboerparkering

Mandag 20.mai ble det innført beboerparkering på Grünerløkka utenfor Ring 2. Tiedemannsbyen, Sinsen, Hasle og Carl Berner er noen av stedene som nå tilbyr beboerparkering.

Publisert

Beboerparkering er ikke nødvendigvis noe nytt for Grünerløkka, da det allerede er å finne på noen steder, men nå skal det også innføres utenfor Ring 2, noe som mange mennesker gleder seg over.

Endelig

Vegard Hjellseth er en av de som lenge har ventet på beboerparkering i nærheten av der han bor.

- Jeg synes det er ganske på tide med beboerparkering, endelig får jeg bedre tilgang til offentlig parkering.

For Vegard blir det nå enklere å parkere. Når avtalen om beboerparkering er i boks, får han et elektronisk parkeringsbevis og slipper da å kjøpe billett hver eneste gang han parkerer.

- Parkering blir mye enklere med beboerparkering. Jeg har savnet beboerparkering her på Sinsen, men nå har det endelig blitt innført. Bedre sent enn aldri tenker jeg!

Bra pris

Selv kjører Vegard bil og da ligger prisen på 3000kr i året, noe han synes er en helt grei pris. For moped og MC ligger prisen på 1500kr i året.

- Jeg synes prisen er bra. Jeg står parkert der ganske mye og det blir mye rimeligere enn å betale timesprisen.

Beboerkort for to

Etter mye kritikk, kom Bymiljøetaten i november i fjor med et forslag med flere endringer for beboerparkering. Ett av forslagene var at en beboer skal ha mulighet for å få beboerkort til to kjøretøy. Dette og flere andre forslag ble tatt godt imot blant de kjørende.

Etterskudd

Innenfor Ring 2 er det allerede innført beboerparkering og det er også flere andre steder som har tilbud om dette. November 2017 begynte flere steder innføringen av permanent beboerparkering, dette var etter mange år med prøveordning. Grünerløkka har nå hengt seg på og tilbyr også endelig beboerparkering.

Powered by Labrador CMS