BUTIKK MED MENING: I Fred Olsens gate finner man en av Kirkens Bymisjons butikker.
BUTIKK MED MENING: I Fred Olsens gate finner man en av Kirkens Bymisjons butikker.

Startskudd for jula i oktober

Kirkens Bymisjon er glade for at de har nok jobb til arbeiderne hele året. Arbeiderne må begynne produksjonen allerede i oktober på grunn av stor etterspørsel.

Publisert Sist oppdatert

Kirkens Bymisjon har siden 1855 tilbudt rusavhengige jobb. Ane Kolberg, produktutvikler hos Bymisjonen, forteller at mange av arbeiderne kommer via rekruttering fra ryktebørsen. Bymisjonen ønsker å være et sted for arbeiderne, et sted med felleskap og glede. Kolberg forteller at ved å gi arbeiderne mulighet å lage ulike produkter ser de selvfølelsen øke. En av arbeiderne er Steinar (64) som er meget fornøyd med tilbudet organisasjonen tilbyr.

– Vårt mål er at arbeiderne gjennom jobb skal erfare mestring og økt selvfølelse forteller Kolberg.

MYE Å GJØRE: Steinar(64) er glad for muligheten organisasjonen tilbyr.
MYE Å GJØRE: Steinar(64) er glad for muligheten organisasjonen tilbyr.

Gode arbeidsforhold

Rusavhengige Steinar (64) har jobbet i Kirkens Bymisjon i 13 år. Som rusavhengige tilbyr organisasjonen ulik type arbeid med tanke på arbeidernes helse. Steinar forteller at flere jobber hardt med produksjonen av juleproduktene og presiserer gleden av å komme hit å kunne jobbe.

– Hadde jeg ikke hatt dette stedet, vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Her koser jeg meg, det er et godt sted å komme til og et godt sted å være forteller Steinar.

Tidlig start

En stor del av Kirkens Bymisjons arbeid er produksjonen av juleproduktene som starter allerede i oktober. Organisasjonen forteller at salget er godt, og på grunn av så stor etterspørsel må de begynne såpass tidlig. Selv med nettbutikken, som er den største salgskanalen, har også organisasjonen stand ved «Jul i Vinterland», som gir en ekstra økning i salget.

GAVER MED MENING: I Fred Olsen gate selger Bymisjonen alle produktene de lager selv.
GAVER MED MENING: I Fred Olsen gate selger Bymisjonen alle produktene de lager selv.

Kolberg er meget fornøyd med salget av produktene arbeiderne lager og mener det er bra produksjonen starter i oktober da det er mye for arbeiderne å jobbe med.

– Resten av året er salget av produktene nokså jevnt, men det er mindre salg til privatkunder.

Organisasjonen oppfordrer folk til å ta turen innom Kirkens Bymisjon butikk i Fred Olsens gate 3, der alle produktene er laget av arbeiderne, eller titte innom nettbutikken. Kolberg forteller at når julesesongen nærmer seg er givergleden større blant annet hos privatpersoner, men også bedrifter. Julegleden hjelper salget meget sier Kolberg.

Arbeiderne er takknemlig for den store pågangen mot jul og håper det vil spre seg videre gjennom året.

Powered by Labrador CMS