STJERNEHIMMEL: Ikke bare Jul i vinterland sine besøkere går gjennom deres nye attraksjon, det har også blitt en litt finere «omvei» om du bare skal forbi spikersuppa.Foto: Iben Kalberg
STJERNEHIMMEL: Ikke bare Jul i vinterland sine besøkere går gjennom deres nye attraksjon, det har også blitt en litt finere «omvei» om du bare skal forbi spikersuppa.
Foto: Iben Kalberg

Jul i vinterland tilbake
- En helt spesiell julekos

Julemusikk, gløgg, skøytebane, karuseller, hjemmelagde julebakster og nissegrøt: julemarkedet er for fjerde gang tilbake på Karl Johan.

Publisert Sist oppdatert

Midt i hovedstaden har Lund gruppen og Oslo kommune igjen satt opp Jul i vinterland, julemarkedet som har blitt en tradisjon. Fra 20.november – 21.desember kan du besøke det populære markedet.

Populær nytt tilskudd

Davis Mucenieks lager brente mandler på markedet. Han forteller at han tidligere jobbet på Disneyland, og at han får litt samme vibber av Jul i vinterland.

- Markedet er fullt av familier og små julehjelpere (ansatte med nisseluer som hjelper til). Folk er i godt humør, sier Davis.

I år har julemarkedet fått et nytt tilskudd, «Stjernehimmelen». En slags mellomgang under enormt mange lys. Davis forteller at stjernehimmelen har blitt svært populært på blant annet instagram, hvor mange tar bilder under de vakre lysene.

- Jeg så en lignende attraksjon i Sydney i Australia. Kanskje det er der de har fått inspirasjonen fra. Stjernehimmelen er veldig godt likt allerede, sier Davis.

JULEKLEMMER: Julemarkedet har egne julenisser som sprer juleglede for de små.Foto: Iben Kalberg
JULEKLEMMER: Julemarkedet har egne julenisser som sprer juleglede for de små.
Foto: Iben Kalberg


Internasjonal interesse

Søker du opp jul i vinterland på instagram kryr det av bilder, og ikke bare nordmenn er på besøk. Utenom turister så er også mange ansatte fra andre land, blant annet Sara Atansova fra Bulgaria. Hun er ekstra heldig- hun jobber inni et telt og slipper derfor å fryse.

- Det er så koselig her. Menneskene er blide, og det er en spesiell julekos ved å se familier og barn kose seg, forteller Sara.

REIST FRA BULGARIA: Sara Atnansova forteller at hun syntes julen i Norge er ekstra koselig.Foto: Iben Kalberg
REIST FRA BULGARIA: Sara Atnansova forteller at hun syntes julen i Norge er ekstra koselig.
Foto: Iben Kalberg

- Mange kommer inn for å varme seg, med enten en kopp gløgg, en øl eller kakao med krem, sier Sara.

Julemarkedet har noe for alle. Enten det er barn som vil kjøre ponniekspressen, en tradisjonell ponni-karusell, voksne som vil nyte gløgg med alkohol i eller kjærestepar som tar romantiske bilder under stjernehimmelen. Det er lange rekker med salgsboder, hvor du kan kjøpe alt fra spanske Cherros til norske ullgensere.

Det kan virke som at hovedstadens største julemarked er kommet for å bli, og har ikke julestemningen ankommet enda så er spikersuppa rett sted å besøke.

Powered by Labrador CMS