HVER SIN SMAK: Trærne hos Plantasjen kommer i forskjellige høyder og fasonger.
HVER SIN SMAK: Trærne hos Plantasjen kommer i forskjellige høyder og fasonger.

Juletresalget er i gang

Vinteren er i anmarsj og en rekke ting skal gjøres. Julebaksten må lages, kalenderen må åpnes og juletreet må etter hvert pyntes. Men før det skal pyntes, må det kjøpes inn.

Publisert Sist oppdatert

Statistikk fra SSB viser at det ble importert rundt 210.000 juletrær i 2019. På Plantasjen avd. Sofiemyr er juletresalget allerede i gang. Butikksjef Johnny Kvernes forteller at salget av juletrær ikke har tatt helt av – enda.

– Juletrærne fikk vi for to-tre uker siden, men salget har gått smått. Det er for det meste bedrifter, barnehager og noen private som har vært tidlig ute med å kjøpe.

Videre forteller Kvernes at de venter at salget skal ta av nå til helgen.

– Det er først når helgen kommer at salget virkelig braker løs.Da vil det selges jevnt opp mot jul, forteller Kvernes.

Økning i salget av kunstige juletrær

KREVENDE JOBB: Juletreselger Adams passer på at alle trærne er klare for innpakning og for å selges.
KREVENDE JOBB: Juletreselger Adams passer på at alle trærne er klare for innpakning og for å selges.

Det er ikke kun de tradisjonelle ekte juletrærne som selges hos Plantasjen. Inne i butikken står det mange forskjellige kunstige juletrær. Vi skal ikke mange årene tilbake hvor kunstige juletrær ikke var å finne i butikkene. Men de siste årene har salget av kunstige juletrær økt kraftig. Plantasjen Sofiemyr ser en økning i salget av kunstige juletrær, men er samtidig klare på at det fortsatt er ekte vare folk flest vil kjøpe

– Vi selger flere og flere kunstige juletrær, men det er fortsatt en liten del sammenlignet med salgene av de ekte trærne. Vi ser at det er de yngste, og de eldste som kjøper kunstige juletrær. Dette har med logistikken rundt det at det drysser og arbeidet med å kappe det og sette det opp, sier Kvernes.

– En tradisjon

KLAR FOR SALG: Innpakkede juletrær klare for å selges.
KLAR FOR SALG: Innpakkede juletrær klare for å selges.

En av de som går til innkjøp av ekte juletre i år er Marianne Johansen. Hun og familien har i alle år hatt ordentlig juletre, og det er ikke noe unntak i år.

– Vi har alltid hatt ordentlig juletre og gjort det til en tradisjon at vi drar sammen, hele familien og kjøper juletre, forteller Johansen.

På spørsmål om hva de ser etter når de skal kjøpe tre, er Johansen helt klar på hva som er viktig.

– Hvordan treet ser ut! Det er viktig for oss at treet er fint og i riktig høyde. Selvfølgelig er prisen også en faktor, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS