STORT OPPMØTE: Mange tok turen til StortingetFOTO: KRISTIAN HORTEN
STORT OPPMØTE: Mange tok turen til Stortinget
FOTO: KRISTIAN HORTEN

Stor misnøye knyttet til prioriteringen av klima

Flere og flere har fått øynene opp og ser at store klimaendringer er i ferd med å skje, og det har Framtiden i våre hender lært å utnytte. Tusenvis møtte utenfor Stortinget for å markere sin misnøye med regjeringens prioritering av klima.

Publisert

– Støtten vi får fra folket er helt fantastisk, og det viser at arbeidet vi gjør engasjerer, sier Anja Bakken Riise, leder for Framtiden i våre hender.

Internasjonal aktivitet

Organisasjonen ble grunnlagt i 1974 av Erik Dammen, og har siden den gang jobbet for et grønnere forbruk og mer rettferdig fordeling av verdens ressurser. De jobber både internasjonalt og nasjonalt, noe som har gitt de mange samarbeidspartnere.

– Vi gjør alt som står i vår makt for å få regjeringen til å sette i gang de tiltakene som er nødvendige for å nå FNs mål om et halvert klimautslipp innen de neste 15 årene, sier Riise. Med det forslaget som er satt opp legges det kun opp til et kutt på 17,6 prosent, noe som er mye lavere enn FNs klimaplan.

Forventer forbedring

En av de som møtte opp på markeringen var Tarjei Skille (22). Han gjør alle de små tiltakene han kan for å forbedre miljøet, men er tydelig på at det er større tiltak, enn at han resirkulerer søpla si og kjører kollektivt, som må til for at kloden skal reddes.

KOS: Too Good To Go stilte med kaffe og kakerFOTO: KRISTIAN HORTEN
KOS: Too Good To Go stilte med kaffe og kaker
FOTO: KRISTIAN HORTEN

– Vi er vår egen verste fiende når det kommer til miljøet. Vi må snart få fingeren ut av rumpa hvis vi ikke har planer om å se jorda råtne rett foran øynene våre, uttaler Skille.

Han mener regjeringa må ta større ansvar og gjøre mer, og kommer med forslag om at det må bli større avgifter for å drive med forurensning, enda større investeringer i fornybar energi og høyere utgifter for buk av miljøskadelige kjøretøy.

– Jeg ser at regjeringen gjør noen tiltak, men i det store bildet er det ikke nok i det hele tatt, sier Skille.

Powered by Labrador CMS