SUKSESS: Nissetrikken kjørte rundt i Oslos gater med formål om å spre julestemning.
SUKSESS: Nissetrikken kjørte rundt i Oslos gater med formål om å spre julestemning.

Nissetrikken var en suksess

Tradisjon tro hadde sporveien en trikk kjørende rundt i byen med julebelysning på utsiden. Rutene trikken gikk varierte fra dag til dag, men på søndager var det en spesiell tur.

Publisert Sist oppdatert

Trikken går under flere navn: juletrikken, nissetrikken og lystrikken, men på søndager gikk den kun under navnet nissetrikken. Den tredje desember i år var det Oslo sin ordfører, Marianne Borgen som tente lysene på trikken, og dermed «åpnet» trikken for juletiden. Ordfører Borgen har uttalt seg positivt om juletrikken, på facebooksiden sin skriver hun «veldig hyggelig tradisjon med lystrikken».

Smekkfull trikk

Jan Rustad er kommunikasjonsrådgiver i sporveien, han forteller at nissetrikken var en suksess i år, som de tidligere årene hvor nissetrikken har kjørt rundt i Oslos gater i Desember.

MUSIKK: God stemning på trikken med sporveismusikken ombord. Sporveismusikken bidrar med julestemning.
MUSIKK: God stemning på trikken med sporveismusikken ombord. Sporveismusikken bidrar med julestemning.

– Folk setter pris på nissetrikken og ser på den som ett lyspunkt i en mørk desember måned. Trikkeførerne som kjørte de to turene i fra Stortorvet på søndager meldte om smekkfulle avganger. Noen passasjerer fikk faktisk ikke plass på turene på grunn av at trikken var helt full, noe som vil si at det var rundt 130 personer ombord på trikken forteller Rustad.

Cato Asperud jobber som kommunikasjonssjef i sporveien. Han forteller at formålet med nissetrikken er å spre julestemning og at nissetrikken blir svært godt mottatt i byen, i tillegg sier han at nissetrikken har en litt ekstra spesiell tur på søndager.

Siste stopp: Nissetrikken var å se frem til rett over nyåret.
Siste stopp: Nissetrikken var å se frem til rett over nyåret.

– Hver søndag i advent igjennom desember gikk nissetrikken i fra Stortorvet kl 13 og 14. Da spiller sporveismusikken julemusikk på nissetrikken, i tillegg til at det deles ut pepperkaker på trikken. Trikketuren var i tillegg gratis avslutter Asperud.

Sporveismusikken spiller julemusikk

Mona Riefling er en av de som stiller i fra sporveismusikken. Hun forteller at hun og sporveismusikken har spilt på nissetrikken i flere år, og hun tror dette er det syvende året de spiller på nissetrikken.

Hun har en oppfatning av at folk setter pris på trikken og julemusikken som spilles ombord og at den bidrar til å øke julestemningen i byen.

Powered by Labrador CMS