Dette synet møtte de ansatte ved «Fuglen» lørdag morgen.

Kaffebaren «Fuglen» utsatt for hærverk: «Hipstere kan dra tilbake»

Natt til lørdag 7.januar, ble kaffe- og cocktailbaren «Fuglen» i Gamlebyen, nedtagget med graffiti. De ansatte møtte synet med sjokk, vantro og skuffelse.

Publisert Sist oppdatert

Da baristaen ved Fuglen avdeling Gamlebyen skulle åpne dørene lørdag morgen, ble han møtt med svært tilgrisede vinduer. Vinduene hadde over natten blitt nedtagget med skriftlig grafitti.

Albjonda Kaza, daglig leder ved filialen, forklarer at de ansatte hadde vanskelig for å forstå hvordan noen kunne være så impulsive og respektløse overfor driften og samfunnet ved kafeen.

- Det var et trist syn. Vi forstår at vi ligger i et urbant område der ting kan skje, men vi syns ikke dette var rettferdig, forteller Kaza.

Dyr dugnadsdag

Kaza forteller videre at arbeidsdagen lørdag ble brukt til å vaske vinduene fri for hærverket. Dette skulle vise seg å bli en tidkrevende og kostbar affære.

- Ved åpning var den første logiske reaksjonen å umiddelbart starte rengjøring av vinduene. Dette kostet oss tid, penger og energi, og ble svært distraherende, sier hun.

Blant taggingens uttalelser var «fuck hipstere, dra tilbake». Til avisen «Vårt Oslo» kunne «Fuglen»-ansatt Laura Schnell, fortelle at forbipasserende kom med mange støttende og gode ord, der én til og med hadde uttalt at «noen måtte ha en identitetskrise».

Kaza er usikker på hva som menes med taggingens uttalelse, og legger til at det kan være forsøk på en dårlig spøk. Hun understreker også at det ikke er noen sure miner overfor gjerningspersonene. Til tross for at de ansatte er uenig i handlingen, er de ikke sinte på noen.

- Vandalisme er en form for utagering, som viser at gjerningspersonen har ukontrollerbart sinne. Hvis dette var gjerningspersonens måte å uttrykke sin mening på, vil vi gjerne ha en åpen dialog, sier Kaza.

Sterke reaksjoner blant naboene

I nabolagets facebookgruppe «Felles løft for Schweigaardsgate», reagerer naboene med sjokk og tristhet.

De ansatte setter stor pris på støtte fra gjester og naboer.

«I dag våknet vi til massivt hærverk på Fuglens lokaler i St. Halvards gate. Det opprører å se hva folk kan få seg til å gjøre, og jeg ber om at vi fordømmer dette på det sterkeste, sammen! Skal vi opprettholde og videreutvikle området på beboernes og næringsdrivendes premisser, så er samhold og vennlighet oppskriften», skriver trådstarter.

Innlegget har skapt stort engasjement, og er i skrivende stund likt av 134 personer.

Albjonda Kaza opplyser om at de ansatte ved «Fuglen» har fått mye kjærlighet og støtte fra både gjester og naboer, noe de setter enormt stor pris på.

Powered by Labrador CMS