Reklame på offentlig sted

Her oppfordres de reisende til å stoppe opp og følge pusten sin et lite øyeblikk
Her oppfordres de reisende til å stoppe opp og følge pusten sin et lite øyeblikk

Kampanjen som skal hjelpe folk å stresse mindre

Hvis du har reist med kollektivtransport den siste uken, har du sikkert lagt merke til en litt annerledes reklamekampanje på t-banestasjonene i sentrum. Enkelte plakater har nemlig oppfordret de reisende til å ta seg en pause fra mobilen, til fordel for å heller følge med på pusten.

Publisert Sist oppdatert

Kampanjen heter Metro Meditation, og sendes i regi av reklamebyrået Clear Channel. De har eksklusiv tilgang på flere reklameplattformer på t-banestasjoner i Oslo, København og Stockholm, og skal vise kampanjen i hele januar.

Viseadministrerende direktør, Claes Kugelberg, skriver i en pressemelding de ønsker å bruke sin synlighet til å utgjøre en positiv forskjell i menneskers liv.

Dette skal de gjøre ved å introdusere de reisende for mindfulness, en praksis som kan redusere den personlige opplevelsen av stress, og øke følelsen av tilstedeværelse.

Mindfulness som verktøy for bedre mental helse

Mindfulness er en form for meditasjon, og omtales på norsk som oppmerksomt nærvær. Praksisen har sine røtter i buddhistiske og hinduistiske tradisjoner, men har i nyere tid blitt brukt som selvhjelpsverktøy også i vesten.

Sammen består kampanjen av tre forskjellige øvelser. Det de har til felles, er at de på kort tid skal gjøre mottakeren bevisst på følelsen av å være tilstede i øyeblikket. Dette oppnås ved at man fokuserer på enten pusten, den fysiske følelsen av å stå oppreist, eller lydene man kan høre omkring seg.

Øvelsene er utarbeidet i samarbeid med Jacob Piet, som jobber som psykolog og forsker ved Aarhus Universitet i Danmark. Han er ekspert på meditasjon, og forteller i en pressemelding at teknikkene kan gi god effekt etter kort tid.

Meditasjon i Oslo

Så, hva gjør du dersom du har gjennomført en av disse øvelsene, og ønsker å lære mer?

Man må heldigvis ikke ta t-banen hver gang man vil utforske mindfulness eller meditasjon i Oslo. Øvelsene er nemlig en sentral del av ulike former for yoga, og praktiseres i tillegg av ulike spirituelle og religiøse organisasjoner rundt omkring i byen. I tillegg finnes det utallige apper man kan benytte for å utforske meditasjon og mindfulness i tryggheten av sitt eget hjem.

Powered by Labrador CMS