Sosialt: Tom Halvorsen kan fortsatt ikke spise lunsj på Jordbærpikene med venner, men møter de utenfor Storo Storsenter for en kaffe i stede.

- En gledens dag

Det var en gledens dag for både butikkeiere og kunder da butikkene i Oslo endelig kunne åpne opp igjen.

Publisert Sist oppdatert

Tom Halvorsen har ventet på at butikkene skal åpne lenge. Han forteller at det har vært veldig vanskelig når alt har vært nedstengt.

– Alt blir det samme hver dag. Det sosiale har blitt borte under nedstengingen, sier Halvorsen.

Halvorsen forteller at de er en liten gjeng som pleier å trene på SATS og møtes på Jordbærpikene på Storo Storsenter etterpå.

– Vi har måtte møtes ute i det siste, og har ringt til hverandre for å høre at alle har det bra.

Vibeke Wærstad er markedskoordinator ved Storo Storsenter. Hun og kollegaene på senterkontoret på Storo, forteller at det har vært en tung tid under nedstengningen.

– Det har vært vanskelig med uvissheten rundt når vi kunne åpne igjen, samt at man ikke har kunnet gi klare svar til hverken kunder eller medarbeidere, forteller Wærstad.

Endelig åpen

Storo Storsenter var klare for åpning 6. mai. Det var en jevn strøm med mennesker som besøkte senteret. Vekterne stod klare ved inngangen for å sprite hender og dele ut munnbind til de som ikke hadde.

Wærstad og kollegaene forteller at det er med stor glede og lettelse at de endelig kan åpne igjen.

– Både ansatte og kunder stråler, dette var etterlengtet, sier Wærstad.

Klikk og hent

Tom Halvorsen har prøvd klikk og hent fra butikkene, men han synes det er mye bedre å ha mulighet til å se varene. Noe han endelig har mulighet til igjen nå.

Wærstad og kollegaene opplever at klikk og hent har vært en god løsning. Ved bruk av klikk og hent har man klart å ha noen medarbeidere i aktivitet, og samtidig fått noe omsetning.

Kristin Skeie Antoine driver butikken Strømpe på Storo Storsenter. Antoine forteller, slik som Wærstad, at det har vært tøft under den nedstengingen, men at klikk og hent har fungert bra.

– Det har vært alt annet enn ferie, og det har vært mye å gjøre. Vi har jobbet mye med å forbedre nettbutikken.

– Hva har du savnet når butikken har vært stengt?

– Å møte kundene og ha en dialog. Å kunne hjelpe kunder.

Antoine håper det er mange som besøker butikken nå som det er åpent, og støtter butikkene nå som det er åpent.

Avstand: Smittevern ble fulgt nøye da senteret åpnet opp igjen.

Håper på støtte

Wærstad og kollegaene har et håp om at kundene finner tilbake til Storo. De har hele tiden hatt fokus på smittevern, og kundene har vært kjempeflinke.

– Kundene er klare for å handle, så de faste kommer nok tilbake og støtter opp om den lokale handelen på Storo, sier Wærstad.

Butikker og kjøpesentre i Oslo har vært stengt siden 3. mars, men 5. mai kunne endelig byrådsleder Raymond Johansen komme med en liten gladmelding til Osloborgere. Fra og med torsdag 6. mai kunne endelig butikker og kjøpesentre holde åpent for kunder igjen.

Powered by Labrador CMS