Rapgruppen Kode.59

Kode.59 slipper debutalbum 

Rap gruppen fra Etterstad slipper sitt aller første album. Albumet heter "Nabolagets Helter."

Publisert

Rap gruppen fra Etterstad i bydel gamle oslo kommer nå med sitt debut album "Nabolagets Helter", som slippes 7 februar. Gruppen går under navnet Kode.59 og slapp sin første single i 2020 som het "Sommerfugl" med Ug.Marstein som feature artist. Denne ble en hit på topplistene, og i senere tid har de utgitt flere singler og EP-er som har fått god respons. 

Rap gruppen består av Thomas Muligtahn (Dumonde), Marius Galetic (Galle) og Thanujan Nageswaran (Thanu). Disse guttene vokste opp som naboer på Etterstad og er født mellom 2001-2002. 

Kode.59 stilte som oppvarming for Undergrunn på spektrum scene. De har blitt booket til landets største hiphop-festival, nemlig Kadetten og skal opptre på Parkteateret nå i mars. Gruppen ønsker nå å fortsette på en fortelling de så vidt startet på i fjord, gjennom debut albumet. 

Nabolagets Helter

Albumet er en fortelling som omhandler miljøet i Etterstad. Fortellingen fremstilles ved at guttene portretteres som superhelt-karakterer med ulike perspektiver fra oppveksten i Gamle Oslo. Albumet inkluderer opplevelser med både mot- og medganger. 

– Albumet handler basically om hvordan det er her på blokka, sier Dumonde. 

Kode.59 på Taket Steen & Strøm under kick-off til hiphop-festivalen Kadetten. Fra venstre: Dumonde, Galle og Thanu.

Ulik inspirasjon 

Guttene forteller at de finner inspirasjon til låtene deres fra ulike steder. «Galle» svarer at han blir mye inspirert av ulik musikk fra hele Europa, Thanu henter mest fra Skandinavia, mens Tomas svarer at han henter det fra litt overalt. 

De setter sammen all inspirasjon dem får og utvikler det med sitt eget unike særpreg. 

Bruker sosiale medier strategisk 

Rapgruppen bruker sosiale medier som en rask og god måte å markedsføre slipp av nye sanger og album. De bruker Instagram hyppig til å «tease» før noe nytt kommer. Alt som legges ut planlegges etter hva de tenker kommer til å skape mest engasjement. 

– Det ikke er tilfeldig hva vi velger å legge ut, sier Thanu.

Store ambisjoner 

– I 2024 er planen bare å ekspandere så mye som mulig i Norge. Vi vil få til fler shows, bedre shows og mer musikk, sier Galle

Den unge rapgruppen er tydelig motiverte, og forteller at drømmen på sikt er å selge ut spektrum. 

– Selvfølgelig vil man fylle opp Spektrum. Den tid vil komme. Vi er «patient», avslutter Thanu.

Powered by Labrador CMS