UENIGHET: Folk på St. Hanshaugen har forskjellige meninger om skeivfordelingen av vaksine.

Far med syk sønn slår alarm om skeivfordeling av vaksiner i Oslo

Folkehelseinstituttet ønsker å prioritere steder med mye smitte i vaksineringen. Dette er urettferdighet, mener 35-åringen Thair Ahmed fra St. Hanshaugen.

Publisert Sist oppdatert

— Prioriteringen av vaksiner må vurderes til store familier som bor i samme hus, risikogrupper og ikke minst til de som jobber i helsevesenet, sier Ahmed.

VAKSINEPRIORITERING: Thair Ahmed bor på St. Hanshaugen. Han forteller at Prioriteringen av vaksiner må vurderes til de som trenger det mest først.

— Det er mange personer med underliggende sykdommer som bor i kommuner med lavt smittetrykk. Derfor burde risikogrupper vaksineres først, sier han.

Sykt barn

Ahmed har en sønn på et år som har astma, derfor ønsker han å ta vaksine før de andre.

— Jeg er veldig bekymret for jeg blir smittet av koronaviruset, hvor jeg kan smitte barnet mitt. Jeg tror også at mange foreldre som har alvorlig syke barn er bekymret som meg, sier han.

Han håper at myndigheten sammen med FHI prioritere korona-vaksine til de som trenger det mest først, ikke hvor folk bor, avslutter han.

Støtter skjevfordelingen

Maan Alwany er 33 år. Han støtter skjevfordelingen av vaksiner til Oslo-bydeler.

Tannlegen ved Youngstorget tannlegesenter og eieren av Talia Dagligvare på St. Hanshaugen Maan Alwany, forteller at han støtter skjevfordelingen av vaksiner til Oslo-bydeler.

— Det er bedre at noen områder med høy smittetrykk prioriteres først. Dette fører til lav smitte blant innbyggere. Dem som har alvorlige sykdommer kan melde seg hos fastlegen, slik kan de også få hjelp, sier han.

Tillit

Alwany stoler på de vurderingene myndigheten og FHI kommer med.

— Unnsett om de prioriterer å dele vaksiner etter hvor folk bor, eller til de som trenger det mest først, avslutter han.

Powered by Labrador CMS