-Hardt preget

Koronasituasjonen har preget mange, også ulike virksomheter. Storo storsenter er Oslos største kjøpesenter, og har også fått oppleve hvordan en pandemi har snudd opp ned på hverdagen.

Publisert Sist oppdatert

Unni Merete Aasgaard er senterleder ved Storo storsenter, og sier at de alltid var forberedt på at situasjonen kunne forverre seg, selv med gjenåpningen nå i høst. For å forhindre smitte, har de videreført en rekke tiltak som de hadde under den første runden av pandemien som å holde 1 meters avstand, munnbind, maks antall mennesker som kan oppholde seg i butikkene, og desinfisering av alle overflater flere ganger daglig. I tillegg til dette opplyser Unni om at de har fått «koronavektere» som følger med på om folk følger tiltakene.

Har en beredskapsplan

Selv med den nye oppblussingen av koronasmittede, har eventer som Black Friday og julegavehandel gitt bra fortjenester, selv om det kreves mye planlegging om hvordan det skal gjennomføres så trygt som mulig.

-Vi hadde en egen beredskapsplan til Black Friday, og oppmuntret våre gjester til å starte julehandelen så tidlig som mulig slik at vi kunne unngå mange som samlet seg på en gang. Vi hadde en fantastisk juleomsetning i desember i 2021, men vi klarte ikke å ta igjen det tapte når vi nærmet oss 31.12., og 3 måneder med nedstenging var vanskelig å ta igjen.

Ser positivt på framtiden

Selv om fremtiden enda er usikker, sier Aasgaard at det viktigste er å selvsagt følge med på alle pressekonferanse og tilpasse den daglige drift etter dette, og å lytte til helsemyndigheter og bydelsoverlegen.

-Vi er Oslos største kjøpesenter, og med det bakteppe så vet vi at vi (leietagerne) blir kontrollert av Beredskapsetaten og Næringsmiddeletaten i Oslo med tanke på å opprettholde de nasjonale tiltakene. Vi har erfart at vi relativt raskt kan omstille oss når det besluttes endrede tiltak fra byrådet i Oslo. Alle som driver senteret ønsker å bidra til at kundene skal oppleve at det er trygt å handle hos oss.

Powered by Labrador CMS