MOSJONIST: Bodhild Roaldset Haukø under Kvalheimmila 2020 på Bislett Stadion
MOSJONIST: Bodhild Roaldset Haukø under Kvalheimmila 2020 på Bislett Stadion

Nei til løpebane på Voldsløkka fra Bymiljøetaten

Løpebane med underlag er et ønske fra flere innbyggere i bydel Sagene. Men dette inngår ikke i prosjektet til Bymiljøetaten på Voldsløkka.

Publisert

- Det er dessverre ikke mulig å få realisert en 400 meter løpebane på Voldsløkka i de pågående prosjektene, sier Jørn Gundersen som forvalter Voldsløkka idrettspark, fra Bymiljøetaten.

GRUS: Slik er den nåværende løpebanen som ligger på Voldsløkka
GRUS: Slik er den nåværende løpebanen som ligger på Voldsløkka

Et ønske fra Sagene-beboere
Etter å ha lest en artikkel i Sagene avis, ville Bodhild Roaldset Haukø benytte sjansen til å komme med et ønske til bydelen. Ønsket var en løpebane med underlag på Voldsløkka. I dag ligger det en liten bane med grus, på ca. 1 km, rundt en av gresslettene på idrettsparken.

- Vi har ingen løpebane i nærheten. Det er et savn, og det hadde vært en gode for både elite, mosjonister og barn i alle aldere, sier Haukø.

Haukø forteller at hun er en vanlig mosjonist som liker å løpe. Hun har besøkt andre steder i byen med løpebane, men hun skulle gjerne hatt en som lå litt nærmere.

Positivt for nærmiljøet
På Voldsløkka idrettspark er det et utvalg av forskjellige aktiviteter man kan drive med, som blant annet volleyball, tennis og fotball. Idrettsparken drives av Sagene IF. Like i nærheten, ligger også Oslo skatehall, som åpnet i januar 2017.

SKATEHALL: Voldsløkka byr på mange forskjellige aktiviteter.
SKATEHALL: Voldsløkka byr på mange forskjellige aktiviteter.

- Voldsløkka er et yndig sted for aktivitet. Det er en park som innbyder til aktivitet, sier Haukø.

Hun forteller at Voldsløkka Idrettspark allerede er til stor interesse blant mange og et positivt tilskudd til bydel Sagene.

- Det positive hadde bare blitt forsterket med en løpebane, sier Haukø.

Ikke prioritert
Jørn Gundersen i bymiljøetaten forteller at det er et stort behov for innendørshaller for indrebydeler, som gjør at de prioriterer dette. Fotballbaner er også noe som blir prioritert. Bymiljøetaten har utarbeidet en behovsplan for idrett og friluftsliv. Denne planen skal være styrende for hva som faktisk er behovet. I planen inngår også innspill fra bydeler, etater og idretts- og friluftsorganisasjoner.

- Behovsplanen er et godt styringsdokument, på hva som faktisk trengs. Så det ikke blir skjevfordeling og mest mulig rettferdig, sier Gundersen.

Gundersen forteller at innspill og meninger fra beboere i bydelen har mye å si. De har hatt møter med en rekke interessenter, blant annet i bydelen. Men løpebane har ikke vært et prioritert ønske fra noen interessenter tidligere.

NY SKOLE: Her bygges den nye Voldsløkka skole, som er omringet av store aktivitets -og idrettsområde. Hele prosjektet skal ferdigstilles høsten 2023.
NY SKOLE: Her bygges den nye Voldsløkka skole, som er omringet av store aktivitets -og idrettsområde. Hele prosjektet skal ferdigstilles høsten 2023.

- Slik planen er nå, er det ikke fysisk plass til en løpebane på 400 meter i skole- eller idrettsprosjektet, sier Gundersen.

Haukø sier at det nødvendigvis ikke må være en 400 meters løpebane som er ønskelig. Og at banen selvfølgelig kan være utendørs.

- En 200 meters bane er også bra, sier Haukø.

Gundersen forteller at løpebanen med grus ble oppgradert i fjor. Utover dette er det ikke mulig med en ny løpebane med et annet underlag. Fordi det er andre behov som er mer nødvendige, som flerbrukshaller og fotballbaner.

Powered by Labrador CMS