Elevene ved Oslo Handelsgymnasium kan nå gjennomføre revyen
Elevene ved Oslo Handelsgymnasium kan nå gjennomføre revyen

Nye tiltak åpner for revy

Strenge tiltak har gjort at flere ulike kulturarrangement er blitt tvunget til å bli utsatt. Men med lettelser i tiltakene har det åpnet seg for at den stolte revy-tradisjonen kan følges opp som vanlig.

Publisert Sist oppdatert

Med strenge smitteverntiltak så det mørkt ut for revyoppsetningene ved de ulike videregående skolene i Oslo. Aftenposten kunne meddele den 10. januar at skolene i Oslo var tvunget til å utsette deres produksjoner. Likevel var lysere tider rett rundt hjørnet. De nye tiltakene som ble lagt frem i går kveld åpnet dørene nok en gang, og revyen kan gå som planlagt.

- Vi bestemte oss i desember om at det var best å utsette. Å sette opp en forestilling er dyrt, derfor er det viktig for oss å ha muligheten til å fylle et visst antall av setene i salen, forteller Jone Opedal, revysjef ved Oslo Handelsgymnasium.

Jone og de andre revysjefene måtte derfor opp til rektor og foreslå utsettelsen.

- Hun sa at om ikke vi kom til henne hadde hun kommet til oss og foreslått det samme, så hun ble glad. I motsetning til tidligere revyer er det nå skolen som står økonomisk ansvarlig om revyen skulle gått i underskudd, forklarer Jone.

Nye tiltak ble redningen

Med dagens tiltak kan man samle 200 personer innendørs på offentlige arrangement. Det er litt over halvparten av setene i salen, og nok til å gå i overskudd. Selv om han er takknemlig for de nye tiltakene håper han på muligheten til å fylle hele salen.

- Det hadde vært bedre for alle som er involvert. Det er mye hyggeligere å spille for full sal. Nå har vi i tillegg fått ekstra mye tid til å øve, takket være utsettelsen.

God arbeidsmoral blant elevene.

Revysjefen Jone gleder seg over lettelsene
Revysjefen Jone gleder seg over lettelsene

- Vi var forberedt på at i likhet med i fjor kunne dette skje igjen. Heldigvis ventet vi med å leie inn utstyr, så vi slapp å måtte betale masse for scene, lyd og lys som bare hadde tatt plass. Det hadde nok gått utover arbeidsmoralen. Vi ser positivt på det, og vi kan ønske alle velkomne til en fantastisk revy 28. Februar, sier den håpefulle revysjefen.

Ser lyst på fremtiden

På grunn av Covid har ingen av de andre kullene på skolen fått være med å sette opp en fysisk revy. Revysjefene så dermed på dette som siste mulighet til å lære opp den neste revygenerasjonen hvordan det skulle gjøres.

- Nå håper vi tradisjonen kan leve videre, skyter han inn på slutten.

Powered by Labrador CMS