Arrangør Arne Hoel Witsø

Kunstkveld på vekta

Flere og flere unge prøver å starte en karriere innenfor både kunst og musikk, men konkurransen øker stadig.

Publisert Sist oppdatert

Vekta er et lite bygg som ligger på Vulkan på Grünerløkka. Utenfor er det et tak som danner en utendørs scene, mens inne er det et tomt lite rom. Student Arne Hoel Witsø (24) syntes denne lokasjonen var perfekt for å sette i gang noe. Mot slutten av sommeren hadde han med én annen en kunstutstilling i bygget, i tillegg til å holde en konsert utenfor, helt kostnadsfritt.

Enklere og komme seg ut i det

Fredag 27. Arrangerer Witsø en ny kveld, men denne gangen er det flere folk med på arrangementet.

– Først å fremst så liker jeg jo og underholde, men denne gangen var tanken at i stedet for at jeg kun hadde det for meg, så skulle flere få muligheten til å delta både på utstilling og konsert. Jeg begynte for en stund siden å høre om folk var gira og jeg fikk god respons, forteller Witsø.

Mange ønsker å kunne bygge seg en karriere både innenfor musikken og kunsten. I dag er det ikke bare og komme i gang. Jo flere som vil prøve seg, jo større blir konkurransen, derav et mindre marked.

– Jeg håper på og få med meg folk som kanskje ikke har stilt ut noe før, eller hatt sin egen konsert. Det blir enklere å prøve seg når det er et arrangement som dette å teste ut på. Det er mange som sitter med gode ferdigheter, men som kanskje ikke tør å vise det til verden enda, jeg håper dette kan hjelpe, legger Witsø til.

God respons

Witsø opplever at responsen på dette tiltaket har vært veldig god.

– Det var jo et meget bra oppmøte, over all forventning. Vi prøver å dokumentere så mye vi kan for å få spredt det videre, sier Witsø.

Dette er en god løsning for folk som er tidlig i karrieren sin, men som ønsker å prøve seg med kunsten sin å se hva de kan få til å prestere.

– Jeg vil jo få til flere kvelder slik som denne, jeg ønsker og samle mange folk som er gira uten at det skal overstyres fra noen øvrige hold. Jeg håper virkelig det blir flere slike kvelder med kunst, kultur, vin, øl og god stemning, avslutter Witsø.

Powered by Labrador CMS