Driftansvarlig, Lene Thu Holm, og daglig leder, Dino Gomez, håper på at sommeren bringer flere gjester.

Kutter ned åpningstidene

På et halvt år har nabolagsbaren Preik opplevd en nedgang i besøkende. Nå ser de seg nødt til å gjøre drastiske endringer.

Publisert Sist oppdatert

Utestedet Preik åpnet sommeren 2023, og den gang var det svært mange som tok turen til den koselige baren. Siden den gang har ikke besøkstallene vært like høye. 

 - Når vi åpnet på sommeren, var det stor interesse. Vi hadde en meny som passet godt til det varme været, og et svært fint uteområde. Dette førte til at det ble mye kunder i starten, forteller daglig leder Dino Gomez. 

 

Måtte tilpasse seg 

Når vinteren kom krypende ble det nødvendig å finne andre alternativer for å kunne dra fler folk. De har sett seg nødt til å tilpasse seg til det folk flest ønsker seg nå på vinterhalvåret, ved å tilby ulike aktiviteter.

 - Vi har ukentlige quizer, samt regelmessig standup-kvelder. I tillegg ønsker vi å tilby så mange live-konserter som mulig. Nå på vinteren har vi også brunch i helgene. 

Likevel har de blitt nødt til å redusere åpningstidene. Ettersom besøkstallene ikke er like høye, har de heller ikke kapasiteten til å opprettholde både kjøkken og drikke. Derfor har de valgt å gå over til å fokusere mer på drikke, og kaller seg nå en Snackbar.

Skjult perle!

Frikk Hana er blant de som har besøkt Preik, og han har utelukkende gode lovord om baren han omtaler som en skjult perle.

Frikk Hana anbefaler alle å ta turen innom Preik.

 - Første gang jeg var på Preik ble jeg veldig positivt overrasket! Det er et sted jeg har gått forbi veldig mye, men en dag bestemte vi oss for og dra dit. Når vi kom dit oppdaget vi at det var et veldig koselig lite sted med hyggelige folk i baren og gode drinker.

Han synes det er synd at baren sliter, men forstår at det er vanskelig å opprettholde et slikt sted.

- Det er kanskje en litt ugunstig beliggenhet, litt skjult i Gamle Oslo. Jeg synes det er noe av det som gjør det koselig da, at det er litt skjult.

Avhengig av stamkunder 

At besøkstallene ville gå nedover, var ingen overraskelse. Likevel er det svært vanskelig å opprettholde en bedrift dersom man ikke har nok kunder. Dino forteller at det er hovedfokus på å overleve frem til sommeren.

Uteserveringen har naturligvis blitt kraftig påvirket av vinteren.

 - Akkurat nå er det viktigste å klare seg, men vi har absolutt et ønske om å kunne satse mer til sommeren. 

Selv om de er svært optimistiske til Preik´s fremtid, legger de heller ikke skjul på at de er avhengige av at gjester kommer tilbake. 

 - Vi trenger absolutt at alle som ønsker at denne nabolagsbaren skal overleve tar en tur innom for å støtte oss. I denne bransjen er man absolutt avhengig av stamkunder! 

Powered by Labrador CMS