Bilde fra en tidligere konsert. Her spiller thea wang for liggende tilskuere.

Legg deg ned og lytt

Interkulturelt Museum inviterer nok en gang til en konsertopplevelse utenom det vanlige. I stedet for å danse, skal publikum slappe av på store rosa puter.

Publisert Sist oppdatert

I morgen kan du høre oslobandet, Pelicat, spille deilig 70-tallsinspirert slacker-pop i rosa omgivelser på Grønland. Det som skiller denne konserten fra det vanlige, er likevel at du det er meningen at du skal legge deg ned og lukke øynene.

Prosjektansvarlig Sissel Ødegård spinner på kjærlighetshjulet.

Temaet er kjærlighet

Sissel Ødegård er prosjektansvarlig ved museet, og jobber med planleggingen av den liggende konserten.

Rommene som vanligvis inneholder utstillingen, Hjertebank, omgjøres denne kvelden til konsertlokale. Den røde tjukkasen fra utstillingen, utgjør sammen med rosa skyen i plysj inntil 45 liggeplasser. Det er på disse publikum skal ligge mens Pelicat fremfører musikken sin.

Hjertebank er en utstilling som utforsker oslofolks forhold til begrepet, kjærlighet. Den har vært åpen siden mars i fjor, og inneholder blant annet videoer, lydklipp og intervjuer som museet har samlet inn.

Ødegård forteller at konsertene de arrangerer her ikke er direkte tilknyttet utstillingen, men at kjærlighet likevel er et gjennomgående tema.

På de rosa veggene henger det både gamle og nye avisoppslag om kjærlighet.

– Dette er nok et velegnet sted for å gå på date. Folk som har besøkt utstillingen sier de blir både glade og litt romantiske, samtidig som noen av elementene får en til å tenke litt over hvordan man gir og mottar kjærlighet.

Populært konsept

Interkulturelt Museum har invitert til liggende konsert i disse lokalene før.

Tidligere i år fikk de besøk av Thea Wang. Den gang kom det så mange tilskuere at de måtte gjennomføre to konserter på rappen.

– Konsertene varer i 30 minutter, og vi legger vanligvis til rette for at man kan ligge og slappe av lenger, dersom man ønsker det. Skulle det komme mange tilskuere, har vi likevel åpnet for å holde flere forestillinger etter hverandre, og da må de som kom først lage plass til de som kommer etterpå.

Det er planlagt én konsert til, før utstillingen lukker dørene i mars. Den 23 februar kommer artisten August Kann.

For mye rosa? Museet låner ut egne rosablokkerende briller
Slik ser utstillingen ut når man benytter de rosablokkerende brillene
Interkulturelt museum holder til på Tøyenbekken 5, noen minutter fra Grønland T-banestasjon.
Powered by Labrador CMS