Livsfarlig: Istapper kan være livsfarlige.

Livsfarlige istapper på Grünerløkka torsdag formiddag

Det har vært mye snø i Oslo de siste ukene. Rasfare er en kjent utfordring som kommer med store snøfall og svingende temperaturer. 

Publisert Sist oppdatert

På Grünerløkka er det satt opp skilt som skal varsle om at det kan komme ras. Betty Berg er bekymret for at folk ikke følger med:

– Jeg varslet nettopp et menneske som sto lenge i en telefonsamtale rett under mange livsfarlige istapper. Jeg ba henne passe på, og være mer bevisst på faren hun selv utsatte seg for. Jeg skulle ønske skiltene informerte tydeligere om hvor farlig det kan være å gå i Oslos gater på vinteren, sier Berg

Hun oppfordrer alle til å se opp. 

Schous plass: Det var disse istappene ved Schous Plass på Grünerløkka Betty varslet forbipasserende om torsdag formiddag.

Ikke så bevisst på det i hverdagen

Edith og Catharina på vei hjem fra trening.

To av de som ble varslet om istappene av Betty er Edith Caroline Feeney (25) og Catharina Lidsheim (24).

- Jeg tenker egentlig altfor lite over det til daglig. Veldig glad hun varslet meg, for jeg hadde ikke lagt merke til de og hadde de rast kunne det gått ordentlig gærent innrømmer Edith.

Catharina har nettopp flyttet til Oslo fra Bergen og er ikke så vandt med den tette begyggelsen.

-Der det ikke er like stor fare for skred på grunn av bebyggelsen ikke er like tett og husene ikke er like høye. Hun ble overasket over at istappene var såpass store og syntes det var rart at det ikke var satt opp noe varselskilt i område. 

Hus-og gårdeier sitt ansvar

Snø, kulde og vind gjør at istappene samler seg og kan være livsfarlige både for personer og eiendommer. 

Det er huseier og gårdeier sitt ansvar å fjerne istappene. 

I gårdeiers særlige plikter heter det at «Eier av bygning eller grunn mot offentlig sted plikter snarest etter takras å rydde fortauet utenfor eiendommen for snø og is. Snøen og isen som fjernes fra eiendommen skal heller ikke være til hinder eller ulempe for ferdselen på offentlig sted».

Politiet minner huseiere i en oppdatering på Twitter (X) 2. januar om at det er huseiers ansvar å sikre at det ikke oppstår farlige hendelser ved eventuelle nedfall.

Powered by Labrador CMS