Lokalmat fra Norge i sentrum av Berlin

– Hva har en pølse fra Tromsø, en tørrfisk fra Lofoten og en spekepølse fra Ringerike til felles? Jo, dette er lokalmat med høy kvalitet, basert på lokale råvarer og oppskrifter som gir verdiskaping i lokalsamfunnet fra produsenter med mot til å satse.

Publisert

Det sa landbruks- og matminister Bård Hoksrud under åpningen av den norske standen på en av Europas største mat- og reiselivsmesser, Grüne Woche, i Berlin tidligere i år.

Spesialitetsmerket
Den norske standen viser frem det beste Norge kan tilby av lokalmat, lokal drikke og opplevelser.

Under åpningen ble det delt ut Spesialitetsmerker til utvaglte lokalmatprodukter. Fire produkter fra tre stolte produsenter fikk utdelt merket av Hoksrud.

Aron Mat i Tromsø fikk toSpesialitetsmerker for produktene Aronpølse og Modnet Bacon.

– De fleste lokalmatprodusenter føler seg unike, og når man får stiftelsen Matmerk til å anerkjenne produktet med Spesialitet, da vokser vårt selvbilde og stolthet, sier Espen Aronsen fra Aron Mat i en pressemelding.

Fisk fra Tromsø
Holy Baloney, en økologisk spekepølse fra Ask gård på Ringerike, fikk også tildelt et merke av Hoksrud. Det samme fikk Halvors Tradisjonsfisk i Tromsø.

– Spesialitetsmerket er svært viktig for oss. Det gir en anerkjennelse til først og fremst produktet vi har utviklet, men også til ansatte i bedriften, sier Halvor Hansen fra Halvors Tradisjonsfisk i pressemeldingen.

Merkeordningen Spesialitet er en offisiell merkeordning som skal vise forbruker god mat og drikke. Matmerk står bak ordningen. Under Grüne Woche, en årlig matmesse i Berlin ble det delt ut flere merker.

Powered by Labrador CMS