Butikkeier: Aurora Skibevaag Villarroel viser frem plagg i butikken

19-åring åpnet bruktbutikk

Grünerløkka er kjent for å ha mange tilbud på vintage fronten. Forrige uke, lørdag 13. januar åpnet det en ny bruktbutikk i området, Løkka nytt & brukt. 

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 17. januar, dagen da kollektivtrafikken sto stille. Da snøen pisket vannrett og flesteparten av Oslos befolkning valgte hjemmekontor, banet Løkkaskriften seg opp mot Løkka. 

Vellykket åpning

På Grünerløkka, nærmere bestemt Herslebs gate, er det nylig åpnet en ny second-hand butikk. Her befinner det seg en ung, entusiastisk butikkeier.

 – Åpningen av "Løkka nytt & brukt" var en stor suksess. Butikken var stappet av kunder,  forteller Villarroel. 

Flere kjente ansikt var å se, blant annet datter av Märtha Louise, Leah Isadora Behn. 

– Vi postet noen videoer på TikTok i forkant av åpningen. Videoene gikk viralt, noe som førte til at kundene strømmet innom, sier butikkeieren med et smil. 

Klærne i butikken er blant annet hentet fra de ansattes klesskap, og hentet fra reiser rundt om i verden. Alle de ansatte i butikken er 19 år gamle og har en brennende lidenskap for mote.

Klær til alle

På Løkka Nytt og Brukt henter de inn klær som passer alle målgrupper. Villarroel forteller at hun ønsker at butikken kan tilby noe for både barn, voksne, gutter og jenter. 

Noe man kan finne spesielt mye av i butikken er "Y2K-trenden". En stil som er inspirert av moten på 2000-tallet. Villarroel tror denne trenden vil være i vinden fremover og ser at det allerede har slått bra an på kundene.

Noen av trendene Aurora forventer skal ta av mot våren er low-waist slengbukser og Y2K topper. Hun har også merket seg at rødt og leopard er veldig populært om dagen.

Skiller seg ut

Butikken, som tidligere var eid av mormoren til Villarroel, har et up-to-date preg. Ved kassen sitter Aurora ved siden av symaskinen sin. Garderoben er utstyrt med sterke lys, slik at man kan få ta Instagram-vennlige bilder.  

Adele Thinghaugen

Bærekraft entusiasten Adele Thinghaugen er begeistret over at det kommer flere second-hand butikker i området.

 - Det at vi får mer utvalg av second-hand og brukt butikker, minker trangen til å handle nye plagg over tid, sier Thinghaugen.

Thinghaugen bruker mye tid på å oppdage nye bruktbutikker i sitt nærområde og forsøker å rette fokus på å handle brukt.

- Vi sparer masse energi når butikker tar inn brukte plagg. Det blir i gjengjeld mindre som blir kastet, og dette sparer mijøet vårt, sier Thinghaugen.                                                          

På Løkka ligger det både second-hand og hipsterbutikker som perler på en snor. 

Powered by Labrador CMS