Aldri før har selskapet Moveat vært i kulturbydelen.

Moveat til Grünerløkka

Lørdag 28. januar var det duket for matvandring i bydel Grünerløkka. Dette på initiativ av selskapet Moveat.

Publisert

Gatene på Løkka flommer over av unike butikker, restauranter og mennesker. Lørdag forrige uke var intet unntak. Da var nemlig matvandringskonseptet Moveat, på plass i den velkjente bydelen. Dette for aller første gang.

En opplevelse for tur- og matglade

Moveat planlegger matvandring i forskjellige bydeler omtrent en gang i måneden. Til hver gang får de med seg flere hundre mennesker som ønsker å ta en del av opplevelsen. Louise Lilja er prosjektleder i Moveat. Til OsloNytt sier hun:

– Moveat er en smaksopplevelse man tar i sitt eget tempo. Man opplever nytt og gammelt på en hyggelig måte uten tidspress. Vi stenger klokken fem, så når en vandring starter på formiddagen kan den vare fem til seks timer.

Konseptet er ganske enkelt. Samle venner og familie for en rusletur med smaksprøver inkludert på veien. En tur som kan nytes i helt eget tempo da du velger din egen rute med Moveat- appen. Med appen som hjelpemiddel får du oversikt over alle de deltakende spisestedene og deres menyer.

For opplevelsen på Grünerløkka var det flere kjente spisesteder som slang seg på. Blant disse var BD57, mest kjent for sine 20 øl på tapp og amerikansk inspirerte mat, samt også den autentiske meksikanske restauranten Tijuana.

Vespa og Humla var også en av dem som ble med i denne runden. Mest kjent for å være et populært lunsjsted for Løkka-folket på dagen, forvandler de seg til en koselig italiensk restaurant med mikrobryggeri på kvelden.

«Made» in Manhattan

Ideen til selskapet ble skapt da to gamle venner møttes på en takbar på Manhattan i New York. I 2016 ble ideen igangsatt hos vår söta bror, Sverige, men da under navnet Madamilen. Skaper Charlotte Ranert samlet selskaper og guidet dem til smaksprøver og møter med lokale kroverter. Det var først i 2018 at Madamilen ble til Moveat, og april 2022 ble det lansert også her i Norge. De neste månedene er det duket for matvandring i Oslobukta, Sentrum og på Frogner.

11. februar beveger de seg videre til Oslobukta. Hittil har Moveat kunnet kunngjøre fem spise- og drikkesteder som er en del av reisen. Salome, I Baren, Spaghetteria, Buns Burger og Indian Streetfood er dem som står oppført så langt. Den siste holder selskapet fremdeles hemmelig.

Powered by Labrador CMS